השתלת מפרק ירך

דיון מתוך פורום  כאבי ברכיים, ירך ושחיקת סחוסים

24/09/2012 | 07:19 | מאת: hagi

מה הם השיקולים של המנתח ו/או הפציינט לבחירת (חלק המכתש-בתוך האגן)ממתכת? פלסטיק? או קרמיקה? תודה

שלום רב השיקולים הן בהתאם לגיל החולה , המשתלים שמנתח מסוים יש לו ניסיון איתם או מאמין בהם ע"י זה שהשיג איתם את התוצאות הטובות ביותר . חלקים/משטחים נושאי המשקל- ישנם מספר צירופים, הנפוצים ביניהם הם מתכת על מתכת, מתכת על פויליאטילן, קרמי על קרמי, קרמי על פוליאטילן ולאחרונה אף קרמיקה על מתכת לכל חלק נושא משקל יש את היתרונות והחסרונות שלו לדוגמא קרמיקה עמידה אך יכולה להיסדק ולהישבר, מתכת עמידה לאורך זמן אך משחררת ריכוז של מתכות כבדות למחזור הדם( לא מומלץ בנשים בגיל הפוריות לדוגמה) בברכה בברכה ד"ר בנימין בנדר www.drbender.co.il http://www.facebook.com/dr.benderbenjamin

מנהל פורום כאבי ברכיים, ירך ושחיקת סחוסים