האם לעבור ניתוח,או לא?

דיון מתוך פורום  כאבי ברכיים, ירך ושחיקת סחוסים

30/08/2012 | 11:50 | מאת: אנה

מאז ומתמיד אני מתאמנת בכדורסל וריצות,בגיל 14 התחילו לי בעיות ברכיים,הרופאים אמרו שזה כתוצאה מכך שגבהתי מהר ושלחו אותי לעשות פיזיוטרפיות,ומאז אני בטיפולים ההם,בגיל 17-16 הכאבים החלו להחמיר ועדיין לא הפסקתי להתאמן הייתי שותה משככי כאבים על בסיס יום-יומי! סביבות הגיל 19 הכאבים החלו להיות בלתי נסבלים ולמרות הכל לא הפסקתי להתאמן ושתיתי יותר תרופות,הגעתי לא פעם לבית החולים רק שייתנו לי משככי כאבים דרך הוריד ובזריקה,כרגע בגיל באמצע גיל 20 אני נמצאת במצב שהפסקתי להתאמן לפני כחודשיים,הכאבים חזקים יותר מאי פעם גם במצב של סתם הליכה מזדמנת,לעתים אני פשוט נופלת מהכאבים ומשתדלת לסבול ככל האפשר.MRI האחרון הראה שברך ימין-יש PATELLA ALTA, THE INCLINATION ANGLE-בגבול התחתון של הנורמה TT-TG-18 גבולי. אני חייבת לציין שברך ימין תמיד כאבה פחות מברך שמאל ברך שמאל:הפיקה בדיסלוקציה לטרלית הטרוכלאה שטוחה למדי קיימת LATERAL TROCHLERAR INCLINATION THE INCLINATION ANGLE-10 מעלות המרחק TT-TG 24 מ"מ מצביע על לטרליזציה של הטוברקול של הטיביה PATELLA ALTA. מה עושים של 2 ברכיים הכאלו??!!!! תודה!!

שלום רב החלטות לגבי טיפולים מסוימים(שמרני או אחר) הם על פי הממצאים בבדיקה הפיסיקלית עיון בבדיקות ההדמיה ולאחר קבלת היסטוריה רפואית מלאה בברכה ד"ר בנימין בנדר www.drbender.co.il http://www.facebook.com/dr.benderbenjamin

מנהל פורום כאבי ברכיים, ירך ושחיקת סחוסים