ממצאים לאחר אורטוסקופיה - לפני שנתיים ומעלה

דיון מתוך פורום  כאבי ברכיים, ירך ושחיקת סחוסים

29/07/2012 | 21:04 | מאת: מוטי דיין

שלום דוקטור , לפני כחודשיים עברתי ניתוח בברך ( אורטוסקופיה ) ושם נמצא כי : בסקירת הברך PF שינויים ניוונים - נזק סחוסי בטרוכליאה דרגה 2-3 , פטלה 1-2 , לשכה פנימית תקינה .... רציתי לדעת מדוע אחרי חודשיים אני מרגיש עדיין כאבים ולעיתי כאבים חזקים יותר מאשר לפני הניתוח , האם יש פיתרון אחר לבעיה - מאוד אשמח לקבל ממך תשובה וגם הסבר פשוט למימצאים שנרשמו . כיום קשה לי לעמוד על רגל ימין( כואב לי בברך ) וגם שמאל מזה כמה שנים טובות כואבת . לא יכול לקפוץ , לרוץ ולעלות במדרגות ... אשמח לקבל את תשובתך המון תודה

29/07/2012 | 21:05 | מאת: מוטי

הניתוח לפני כשנתיים ולא חודשיים

שלום רב על פי ממצאי הארטרוסקופיה אצלך קיים נזק סחוסי(כונדרלי), דהיינו שינויים שחיקתיים אצלך יש צורך בבירור הכאבים , סיבה אחת נראית לעין כעת שיכולה להיות מקור הכאבים הינו שחיקה של מפרק הברך ניתן לסווג את הפגיעות בסחוס הברך לכמה דרגות דרגה 0 סחוס נורמלי ובריא דרגה 1 לסחוס ישנם נקודות רכות או שלפוחית דרגה 2 קרעים שוליים נראים בסחוס דרגה 3 לממצאים ישנם בקיעים עמוקים(יותר מ 50% משכבת הסחוס) דרגה 4 הקרעים בסחוס חושפים את העצם לעיתים פגיעה בסחוס מצריכה טיפולים נוספים ניתן להתעדכן במאמר על שחיקה של הברך בקישורים הבאים www.facebook.com/drbenderbenjamin http://www.drbender.co.il/articles בברכה ד"ר בנימין בנדר

30/07/2012 | 21:47 | מאת: מוטי דיין

מנהל פורום כאבי ברכיים, ירך ושחיקת סחוסים