כאב בשוקיים

דיון מתוך פורום  כאבי ברכיים, ירך ושחיקת סחוסים

08/06/2012 | 16:47 | מאת: תומר דביר

שלום. אני בן 18. לפני שנה וחצי חשתי כאבים בשוקיים של הרגלים במהלך ריצה ולאחר ריצה, הלכתי לרופא ששלח אותי לעשות מיפוי עצם כי הוא חשד שיש לי שברי מאמץ. למרות שהתוצאות לא הראו שיש לי שברי מאמץ, הוא חשב בכל זאת שיש לי שברי מאמץ ואמר לי לנוח 3 חודשים. נחתי, כשחזרתי בהתחלה לא חזרו הכאבים אבל לאחר מספר ימים הכאבים חזרו שוב. מאז, יצא לי לנח מספר פעמים ולחזור לעסוק בריצה והכאב לא עוזב אותי. האם יש סיבה הגיונית אחרת לכאבים? האם יש דרכים לגרום לבעיה זו לעבור יותר מהר? אולי פיזוטרפיה?

שלום רב ראשית עליך לפנות ליעוץ רופא כף רגל לאבחן האם הכאבים בשוק הם לא תוצר של דלקת בגיד אכילס או תוצר של הליכה לא מאוזנת, והאם יש צורך במדרסים תסמונת מדור של השוק אצל אנשים צעירים היא די נדירה , מדובר בתסמונת של עליה בלחץ תוך מדורי במהלך פעילות ספורטיבית , אך גם זה יש לשלול בברכה ד"ר בנימין בנדר

מנהל פורום כאבי ברכיים, ירך ושחיקת סחוסים