פיענוח MRI- ציסטה תת כונדרלית ובצקת בלשד העצם.-ברך

דיון מתוך פורום  כאבי ברכיים, ירך ושחיקת סחוסים

20/05/2012 | 14:18 | מאת: ניר

שלום רב,שמי ניר, בן 28 מתאמן קבוע, סובל מכאבים בברכיים מזה תקופה לא קצרה. לאחר בירור MRI התקבלו הממצאים הבאים: ברך ימין: הודגמו סימנים של סקלרוזיס תתכונדרלי. אי סדירות של לוחיות ובצקת תתכונדרלית באיזור פמור קידמי מעל פוסה אינטרקונדילרית. מיניסקוסים בעלי צורה ואות תקינים ללא סימני קרעים. הודגמה בצקת קלה מתחת ל-ILIOTIBIAT BAND בגובה של קונדיל של ירך MCL וגידים של מנגנון יישור תקינים.ACL הידקקות קלה עם אות מעט מוגבר ב-T2 בחלקו טיביאלי. PCL תקין. כמות קטנה של נוזל תוך מפרקי.עמדה של פיקה תקינה עובי של סחוס תקין. נגע אוסטאוכונדרלי באספקט קידמי של פמור מעל פוסה אינטרקונדילרית עם בצקת של לשד עצםץ שינויים ב-ACL יתכן פגיעה כרונית. ברך שמאל: עמדה של עצמות תקינה. הודגמה ציסטה תתכונדרלית 0.4 ס"מ בפוסה אינטרקונדילרית של פמור דיסטלי קידמי לחיבור של ACL. אות ממח עצם תקין. מיניסקוסים בעלי צורה ואות תקינים ללא סימני קרעים. הודגמה בצקת קלה מתחת ל-ILIOTIBIAL BAND בגובה של קונדיל של ירך. נוזל מעט מוגבר ברצס לטרלי של בורסה סופרהפטלרית. MCL וגידים של מנגנון ישור תקינים. ACL PCL תקינים. כמות קטנה של נוזל תוך מפרקי. עמדה של פיקה תקינה. ללא נזק סחוסי. אודה לך מראש על הפיענוח של "כתב הסתרים" הנ"ל. האם יש צורך בניתוח? שוב תודה, ניר.

שלום רב פענוח בדיקות הדמיה נעשה לאחר עיון בבדיקות ההדמיה ובהתאם לממצאים הפיסיקליים וההיסטוריה הרפואית באופן כללי - לזיה אוסטאוכונדרלית משמעו סחוס-עצם, הכוונה היא לחלק מהסחוס הניתק עם פיסת עצם ומצוי במקומו ללא תזוזה או בתוך המפרק בברכה ד"ר בנימין בנדר www.drbender.co.il http://www.facebook.com/dr.benderbenjamin

מנהל פורום כאבי ברכיים, ירך ושחיקת סחוסים