כאב ונפיחות ברך

דיון מתוך פורום  כאבי ברכיים, ירך ושחיקת סחוסים

18/04/2012 | 21:56 | מאת: יפעת

בת 58. מיזה חודש ימים כאב ברגל ימין בעת הקימה מכיסא, מהמיטה, בעת ירידה ועלייה במדרגות. שלשום הרגשתי שהרגל כבדה באיזור הברך (בעיקר בצידיו), רופא המשפחה היפנה אותי למיון אורטופד, בצילום לא הראה כלום, אך ראה ברך נפוחה שלא מצאה חן בעיניו, וקבע לי תור לשבוע הבא לרפואת ספורט הנמצא בביה"ח כי שם יש מומחה ברכיים. ברצוני לציין, שלפני 3 שנים עשו לי מיפוי דו ברכי = והיה כתוב שחיקת סחוס בשתי הברכיים. ומדוע עשו לי? עשיתי תנועה חדה מישיבה לעמידה ואז קרעתי את המינסקוס , עברתי אורטורסקופיה. ועכשיו הרגל ימין כאובן (בברך) אך לא שנפצעתי. מדוע התנפחה לי הברך,מדוע אני מתקשה לקום מהיכסא או מהמיטה וישר ללכת, אני מרגישה שהרגל כואבת וכבדה. האם יתכן שקרעתי את המיניסקוס?? . סליחה על האריכות ותודה על העזרה.

שלום רב בכדי לענות לשאלותיך יש צורך בבדיקה רפואית ועיון בצילומים , יש צורך לבדוק אם הנפיחות היא בתוך מפרק הברך או מחוץ לו, אם הנפיחות היא מחוץ למפרק הברך יכול זה להצביע על הצטברות של דם מתחת לעור- המטומה. אם הנוזל הוא תוך מפרקי יכול זה להעיד על בעיה בתוך סטורטוקרות הברך כגון מניסקוס, רצועה , עצם או סחוס. נוקשות במפרק הברך יכול להיות עקב שחיקה של הברך, הסיבות לכך הן רבות- היוצרות זיזי(עצם בתוך הברך), דלקות בסטרוקטורות של הברך, נוזל תוך מפרקי, עיבוי של מעטפת המפרק –עיבוי סינוביאלי ועוד סיבות רבות אם מדובר בשחיקת מפרק הברך(אוסטאוארטריטיס), אזי שחיקת מפרק הברך הינה מחלה אשר משפיעה על חייהם ועל איכות חייהם של אנשים רבים ברחבי העולם בדיקות הדמיה(צילומי ברכיים בעמידה) עוזרות לאושש את האבחנה בנוסף לקבלת היסטוריה רפואית מפורטת ובדיקה פיסיקלית ניתן להתעדכן במאמר על שחיקה של הברך ובטיפולים בקישורים הבאים www.facebook.com/drbenderbenjamin http://www.drbender.co.il/articles http://www.drbender.co.il/faq בברכה ד"ר בנימין בנדר www.drbender.co.il http://www.facebook.com/dr.benderbenjamin

24/04/2012 | 20:51 | מאת: יפעת

תחילה מודה לך מאד על הפירוט ועל ההתייחסות..מקרב לב. הייתי אצל אורטופד, ראה נפיחות ניכרת, איני מבינה מדוע לא שלח אותי לעשות סיטי או אמ.אר.אי רק לפי הצילום שעשו לי שלא ראו כלום, בדק ידני וטוען שכנראה זה שחיקת סחוס. נתן לי ארקוקסיה 90 מ"ג ל-20 יום. האם זה יוריד נפיחות? אם זה שחיקת סחוס מדוע הרגל כבדה כשאני כמה מהמיטה בבוקר או כשאני כמה לעמוד מישיבה לעמידה , אני הרי מטבעי מאד זריזה וקה לי לקבל את עצי הולכת בצורה איטית וצולעת. מדוע לא עושים אורטרוסקופיה ואז יכולים לראות דרך הסתכלות מה יש בתוך הברך ותוכך כדי לטפל??? . לפני כמה שנים ברך שמאל התנפחה ולא ראו בשום צילום ולא במיפוי ואז בארטוסקופיה ראו שקרעתי את המיסקוס, היתה לי חודש ימים נעילת ברך. מה דעתך על הנ"ל ותודה על העזרה וחג עצמאות שמח.

מנהל פורום כאבי ברכיים, ירך ושחיקת סחוסים