קליטת יתר קלה במיפוי עצמות

דיון מתוך פורום  כאבי ברכיים, ירך ושחיקת סחוסים

15/04/2012 | 09:21 | מאת: יצחק

שלום, עשיתי טיול רגלי לפני חודש וחצי, לא ארוך במיוחד, אבל מאז הברכיים שלי לא חזרו לעצמם. בהתחלה היה לי קשה מאוד ללכת, בעיקר לעלות ולרדת מדרגות. לאט לאט המצב השתפר אבל עד היום הם לא הבריאו לחלוטין ועדיין אני לא יכול לרוץ טוב. כיון שאני צעיר מאוד (21)ובריא מאוד בד"כ, הלכתי לאורטופד שהפנה אותי לרנטגן-שהפנה אותי למיפוי עצמות. במיפוי התגלה "קליטת יתר קלה בברכיים בייחוד בברך השמאלית" ושאלתי היא: מה זה אומר? הופניתי בחשד לקרע במיניסקוס, האם זה קשור? בנוסף, אני עומד לפני גיוס לצבא, אני מאוד רוצה להתגייס לקרבי אבל אם הבעיה תישנה אעדיף להיכנס מראש לג'וב מועיל במודיעין במקום לרדת מקרבי באמצע. יש דרך לדעת אם זה דבר חד פעמי או שיש לי ברכיים רגישות? תודה!

שלום רב בדיקות הדמיה לברך צריכות להינתן וצריכות להיות מפוענחות בהקשר להיסטוריה הרפואית והבדיקה הפיסיקלית, לעיתים US סונר יכול לגלות דברים רבים סיב הברך הבדיקה היא נגישה מאוד יחסית ואינה כרוכה לא בקרינה כמו במיפוי עצמות או CT ואינה כרוכה גם בקרינה מגנטית (MRI) שהשלכותיה אינן ידועות מיפוי עצמות –קיימים סוגים רבים של מיפוי עצמות, מיפוי עצמות המבוצע בדרך כלל הינו מיפוי עצמות בעזרת טכנטיום. זוהי בדיקה לא ספציפית , המראה מקומות שבהם החומר מצטבר, על סמך הקליטות ניתן לשער שמדובר בקליטות על רקע שחיקת סחוס, טראומה וכולי, אך כאמור אין הבדיקה בדיקה ספציפית מיפוי עצמות בשילוב עם CT הינו מיפוי עצמות SPECT , מיפוי יותר ספציפי לפגיעות סביב הברך רצוי לזכור שאין בדיקה שיש לה 100% הצלחה בגילוי כל הממצאים(גם לא MRI ), לכן חשובה מאוד הבדיקה הפיסיקלית ביחד עם היסטוריה רפואית מדוקדקת. MRI בנוסף באחוזים קטנים מאוד MRI נוטה לגילוי סרק FALSE POSITIVE דהיינו גילוי ממצאים אשר אינם קיימים, או קיימים לא בממדים הניכרים כפי שה MRI מראה בדיקות הדמיה אינם מגלות כל דבר ב100% , לכן יש לשפוט את בדיקות ההדמיה בהקשר להיסטוריה הרפואית כולל גיל , מחלות רקע ותיאור הפגיעה, בנוסף יש לשפוט את בדיקות ההדמיה בהקשר לבדיקה הפיסיקלית, בדיקות הדמיה יכולות להיות להעלות חשד לדבר מה באחוז מסוים (אמנם נמוך) שלבסוף יתברר כמוטעה( FALSE POSITIVE ) בברכה ד"ר בנימין בנדר www.drbender.co.il http://www.facebook.com/dr.benderbenjamin

מנהל פורום כאבי ברכיים, ירך ושחיקת סחוסים