נזק ל-LFC

דיון מתוך פורום  כאבי ברכיים, ירך ושחיקת סחוסים

13/01/2012 | 11:28 | מאת: רונן

שלום ד"ר אני לאחר ניתוח בברך בעקבות חבלה, בחודש אוגוסט עברתי ניתוח לייצוב הפיקה והוצאת גופים חופשיים. כמו כן בצילום ובניתוח הובחן בשבר ב-LFC הניתוח היה בחודש אוגוסט ומאז חזרתי יחסית ליציבות רגילה וזאת לאחר טיפולי פיזיותרפיה והידרותרפיה. אך נכון לעכשיו לא חזרתי לפעילות אירובית כגון ריצה, קפיצות וכו.. (בשל כאבים) בבדיקת אורטופד אחרונה מצב הפיקה טוב אך יש לי נזק ל-LFC בעיית אי שיקום סחוס אני בעל מבנה ציר רגלים X וכל משקל גופי (100 ק"ג) על הצד הפגוע החיצוני. אני מתחיל ללכת עם נעלי APOS ולוקח תוסף תזונה (ארט 3 פלקס)וכמו כן דיאטה. האם אתה יכול להמליץ לי על טיפולים נוספים בכדי להימנע מניתוח השתלת סחוס או שינוי ציר הרגל ? תודה רבה

שלום רב אם מדובר בשחיקת מפרק הברך(אוסטאוארטריטיס), אזי שחיקת מפרק הברך הינה מחלה אשר משפיעה על חייהם ועל איכות חייהם של אנשים רבים ברחבי העולם בדיקות הדמיה(צילומי ברכיים בעמידה) עוזרות לאושש את האבחנה בנוסף לקבלת היסטוריה רפואית מפורטת ניתן להתעדכן במאמר על שחיקה של הברך ובטיפולים בקישורים הבאים www.facebook.com/drbenderbenjamin http://www.drbender.co.il/articles http://www.drbender.co.il/faq בברכה ד"ר בנימין בנדר

מנהל פורום כאבי ברכיים, ירך ושחיקת סחוסים