הברכיים שלי לאן?

דיון מתוך פורום  כאבי ברכיים, ירך ושחיקת סחוסים

17/12/2011 | 12:17 | מאת: לולה

בבדיקת M.R.I. נמצא כי נראית הדקקות של הסחוס משני צידי המפרק בפמור ובטיביה עם מוקדים של אי סדירות סחוסית בקונדיל הפמורלי המדיאלי. מוקד של בצקת לשדית תת-קורטיקלית בפמור ובטיביה במדור המדיאלי. המניסקוס מתבלט חיצונית. סיגנל גבוה בגוף המניסקוס המדיאלי ובקרן האחורית. קרע של הקרן האחורית במניסקוס המדיאלי. מוקדים של כונדרומלציה פטלה סחוסית שטחית באזור הטרוכליאה ובפסט המדיאלי של הפיקה. הרטינקולום שמור. מניסקוס לטרלי תקין. האם לחפש "מוסך להחלפת חלקים???"

שלום רב בדיקות הדמיה צריכות להיות מפוענחות בהקשר להיסטוריה הרפואית והבדיקה הפיסיקלית, יש להתייחס לחולה ולתלונותיו ולממצאי הבדיקה הרבה לפני שפונים לאושש או לשלול את האבחנה בבדיקות הדמיה יכול להיות מצב שבו איכות החיים הינה מספקת אדם מסוים אי לכך אין צורך לרוץ לטיפולים מיותרים ציטוט מפרסומים קודמים – אם מדובר בשחיקת מפרק הברך(אוסטאוארטריטיס), אזי שחיקת מפרק הברך הינה מחלה אשר משפיעה על חייהם ועל איכות חייהם של אנשים רבים ברחבי העולם. מכיוון שאצל מרבית האוכלוסייה עיקר הכוחות בברך עוברים בצד הפנימי של הברך, זה המדור אשר נתון תחת עומסים רבים יותר ולכן הוא נשחק בתחילה. בדיקות הדמיה(צילומי ברכיים בעמידה) עוזרות לאושש את האבחנה בנוסף לקבלת היסטוריה רפואית מפורטת הקישור הינו מאמר מפרי עיטי המתמצת את האבחון והטיפול בשחיקה של מפרק הברך http://www.doctors.co.il/ar/10919/טיפולים+בשחיקת+מפרק+הברך ניתן להתעדכן במאמר ב FACEBOOK תחת ד"ר בנימין בנדר www.facebook.com/drbenderbenjamin בברכה ד"ר בנימין בנדר

מנהל פורום כאבי ברכיים, ירך ושחיקת סחוסים