כאבי ברך

דיון מתוך פורום  כאבי ברכיים, ירך ושחיקת סחוסים

28/11/2011 | 21:43 | מאת: יהודית

בעלי בן 65 התנפחה לו הברך 3 שבועות לאחר ניתוח ורידים בגלי רדיו.המנתח אמר שאין קשר בין הדברים.אורטופד שאב לו 90 סמ'ק נוזל ושלח אותו לצילום.תוצאת הצילום היא:שינויים ניווניים במפרקי הברכיים והפטלות דו'צ.היצרות מרווח פרק הברך באספקט המדיאלי.התחדדות האמיננציה האינטרקונדילרית.הסתיידות מניסקיאלית דו'צ.הסתיידויות ליגמנטריות סופראפטליריות דו'צ. אודה להסבר מה כל זה אומר ומה ניתן לעשות.בינתיים קיבל פיזיוטרפיה וארקוקסיה.

שלום רב ממה שכתבת מדובר בשינויים שחקיקתיים של הברך, צילומי הברך צריכים להיבדק בהתייחס לממצאי הבדיקה הפיסיקלית וההיסטוריה הרפואית אם מדובר בשחיקת מפרק הברך(אוסטאוארטריטיס), אזי שחיקת מפרק הברך הינה מחלה אשר משפיעה על חייהם ועל איכות חייהם של אנשים רבים ברחבי העולם. מכיוון שאצל מרבית האוכלוסייה עיקר הכוחות בברך עוברים בצד הפנימי של הברך, זה המדור אשר נתון תחת עומסים רבים יותר ולכן הוא נשחק בתחילה. בדיקות הדמיה(צילומי ברכיים בעמידה) עוזרות לאושש את האבחנה בנוסף לקבלת היסטוריה רפואית מפורטת הקישור הינו מאמר מפרי עיטי המתמצת את האבחון והטיפול בשחיקה של מפרק הברך http://www.doctors.co.il/ar/10919/טיפולים+בשחיקת+מפרק+הברך ניתן להתעדכן במאמר ב FACEBOOK תחת ד"ר בנימין בנדר בברכה ד"ר בנימין בנדר

מנהל פורום כאבי ברכיים, ירך ושחיקת סחוסים