קרע מורכב של המניסקוס המדיאלי

דיון מתוך פורום  כאבי ברכיים, ירך ושחיקת סחוסים

02/11/2011 | 15:02 | מאת: אלעד פייזוב

בס"ד שלום רב! לפני כעשרה חודשים עברתי ניתוח ארתוסקופיה שבמהלכו תפרו לי את המניסקוס. לאחר משך החלמה ארוך ופיזוטרפיה אינטנסיבית עדיין הורגשו כאבים. המנתח אמר שכנראה נפתחו לי התפרים במניסקוס(למרות שזה לא אושש עדיין) הרופא שלח אותי לMRI ולהלן התוצאות העיקריות: 1. מודגם קרע נרחב מורכב של הקרן האחורית של המניסקוס המדיאלי עם מרכיב הוריזונטלי ומרכיב ורטיקלי. ציסטה מניסקאלית שמקורה בקרע זה ומהלכה לכיוון הMCL מערבת אותו חלקית "לסיכום קרע מורכב של המניסקוס המדיאלי" בעוד כשבועיים יש לי תור לרופא המנתח, אך רציתי לשאול אותך מה זה אומר ההבחנה הזאת? מה זה קרע מורחב? מה זה מרכיב הוריזונטלי וורטיקלי? וכו.. מה אתה ממליץ לעשות? תודה מראש!

שלום רב בקישור הבא ניתן לראות מיור המסביר מהו קרע מסוג זה או אחר, ורטיקלי משמעו אנכי. הוריזונטלי משמעו אופקי http://www.netterimages.com/image/8370.htm קרע מורכב-משמעו יותר מסוג אחד של קרע, דהיינו קרא אופקי ואנכי יש להיבדק ע"י הרופא המנתח , יש לו את מיטב הכלים להנחות אותך בהחלמה בברכה ד"ר בנימין בנדר

מנהל פורום כאבי ברכיים, ירך ושחיקת סחוסים