שלום!

דיון מתוך פורום  כאבי ברכיים, ירך ושחיקת סחוסים

20/10/2011 | 20:01 | מאת: אמונה

20/10/2011 | 20:14 | מאת: אמונה

לפני 5 שבועות פרקתי את הפיקה בברך.כתוצאה ממכה לא מאוד חזקה,יש לי גמישות יתר מסתבר.אני בת 25 בריאה ללא רקע רפואי ב'ה.מעולם לא כאבה לי הברך...בצילום נראה שהיא חזרה למקומה. היתי שבועיים וחצי עם גבס ואז החליפו לי לקיבוע. עוד שבוע אמורים להוריד לי אותו. רציתי לשאול כמה שאלות: א. האם זה נורמלי שהברך עדין נפוחה וכואבת? ב. מה הצפי למשך ההחלמה?האם ניתן לחזור לתפקוד רגיל ומלא?ותוך כמה זמן בערך?כמובן עם פיזיותרפיה וכו.. ג.מאלו תנועות ופעילויות יש להמנע/להזהר כדי למנוע פריקה חוזרת? ד.בשבוע האחרון נוצרה לי בצקת בכף הרגל..זה נורמלי?יש צורך בטיפול או שזה יעבור לבד? תודה רבה!!

שלום רב יציבות הפיקה תלויה במעטפת הפיקה שביניהם גם שרירי הברך, לאחר פיקת פיקה יש צורך בקיבוע הרגל או בגבס או מגן, לתת לרקמה זמן מספק לריפוי, לאחר מכן יש צורך בפיזיוטרפיה לשם חיזוק השרירים וייצוב הפיקה לגבי כאבים או נפיחות כשלהי , יש צורך בבדיקה לשם קביעה האם זה תקין או לא בברכה ד"ר בנימין בנדר

מנהל פורום כאבי ברכיים, ירך ושחיקת סחוסים