לזיה אוסטאוכונדרלי ברך שמאל

דיון מתוך פורום  כאבי ברכיים, ירך ושחיקת סחוסים

24/09/2011 | 18:44 | מאת: שביט

שלום רופא יקר, אז אכן זו ההבחנה של MRI, נחבלתי בכדורגל לפני 4 חודשים, בגדול אני מבין את הממצאים, שאלתי האם ממצא כזה יכול לעבור לבד אחר חצי שנה עד שנה? הרופא שלי( בכיר) טוען שהיו מקרים שזה נעלם לבד, קיבלתי כדור "ברקסין" ,לטעמי, זה קשקוש גדול, סתם נוגדן שהורס את הכבד, מה גם שאין שינוי לכן הפסקתי עם זה, הבנתי כי לא תמיד ניתוח פותר את העניין? פיזיוןטרפיה לטעמי זה גם לא פותר כלום אלא סתם בזבבוז כסף( נסיון יש לי בתחום..), מה עושים? רוצה לחזור לשחק ולא יכול: כואב, קשיון, גם ננעל לעיתים? אני בן 42 ירחים.. תודה

שלום רב אוסטאוכונדרלי משמעו סחוס-עצם, הכוונה היא לחלק מהסחוס הניתק עם פיסת עצם ומצוי במקומו ללא תזוזה או בתוך המפרק החלטה לגבי טיפול שמרני או ניתוחי תלויה הרבה בהיסטוריה הרפואית, בבדיקה הפיסיקלית ובבדיקות ההדמיה(אם החלק מצוי בתוך המפרק או לא, ובגודל הממצא) בברכה ד"ר בנימין בנדר

26/09/2011 | 21:36 | מאת: עינר

תודה לך ד"ר, אז להלן הממצא המפורט של MRI לחודש זה על מנת שתחווה את דעתך לגבי ניתוח אם בכלל כי אני סובל וסובל:"לזיה סובכונדרלי 18 מ"מ בקדמת הקונדיל הפמורלי מדיאלי עם אי סדירות גרמית ומעורבות של הסחוס המפרקי" אז ככה: יש לי הרגשה כי "מסובבים" אותי.. לא נראה לי כי דבר כזה עובר לבד... גם אחר שנה.. האם זה בר ניתוח ? כדאיות? הצלחה? שנה טובה,

מנהל פורום כאבי ברכיים, ירך ושחיקת סחוסים