הסבר בעניין תוצאות MRI ברך

דיון מתוך פורום  כאבי ברכיים, ירך ושחיקת סחוסים

04/08/2016 | 09:52 | מאת: סלבה

עשיתי בדיקת MRI לברך ימין. נמצא כי יש כונדרומלציה דרגה 2 במפרק טיביו פמורלי. מה זה אומר, מה הטיפול? תודה

שלום רב סחוס הינו דמוי זכוכית המצפה את קצה העצמות, קצה העצמות שבו נפגשות שתי עצמות וישנו תנועה נקרא מפרק . טיביופמורלי משמעו העצמות היוצרות את מפרק הברך פמור הוא ירך, טיביה היא השוק ניתן למיין את הפגיעות בסחוסי הברך לכמה דרגות דרגה 0 סחוס נורמלי ובריא דרגה 1 לסחוס ישנם נקודות רכות או שלפוחית דרגה 2 קרעים שוליים הנראים בסחוס דרגה 3 לממצאים ישנם בקיעים עמוקים(יותר מ 50% משכבת הסחוס) דרגה 4 הקרעים בסחוס חושפים את העצם ניתן להתעדכן במאמר על שחיקה של הברך עוד באתר www.DrBender.co.il בבלוג , הטיפול נקבע בהתאם לסימפטומים דהיינו הכאבים והממצאים בבדיקה בברכה ד"ר בנימין בנדר www.drbender.co.il

מנהל פורום כאבי ברכיים, ירך ושחיקת סחוסים