מושגים רפואיים

דיון מתוך פורום  כאבי ברכיים, ירך ושחיקת סחוסים

05/10/2013 | 19:11 | מאת: דודי

שלום ד,ר יש לי שבר ישן בירך ,לאחרונה אני חש כאבים באזור השבר (סמוך לברך) האבחנה שנעשתה לאחר איחוי השבר היא כדלקמן "שינויים כתוצאה מהשבר עם זווית בין 5-10 VALGUS או 15 מעלות varus שאלתי היא מה הבדל בין "וארוס" ל"ואלגוס" כ"כ יש לי שאלה (קצת תמוהה) האם ייתכן שכשנתיים לאחר איחוי העצם השינוי יצטמצם זווית ה"העוקם" תהייה קטנה יותר. תודה

06/10/2013 | 17:42 | מאת: דודו

ד"ר שלום האם "וארוס, ווארגוס" הן לא זוויות מנוגדות ? איך ייתכן שההבחנה על אותה עצם שבורה לאחר איחוי תצביע על זווית כלפי פנים מחד וזווית כלפי חוץ מאידך . תודה

שלום רב בכדי לענות על שאלותיך יש להכיר את הצילומים באופן כללי וארוס-הינו הטיה כלפי פנים ואלגוס הינו הטיה כלפי חוץ בברכה ד"ר בנימין בנדר

מנהל פורום כאבי ברכיים, ירך ושחיקת סחוסים