עזרה עם פענוח מיפוי עצמות

דיון מתוך פורום  כאבי ברכיים, ירך ושחיקת סחוסים

22/09/2013 | 18:00 | מאת: בתיה

לפני כ- שבועיים עברתי מיפוי עצמות בתשובה כתוב הושלמה קליטה מוגברת ממוקמת בחלקו המדיאלי של הקונדיל החוקי הפמורלי מימין אפשר קצת הסבר על המשמעות

שלום רב מיפוי עצמות המבוצע בדרך כלל הינו מיפוי עצמות בעזרת טכנטיום. זוהי בדיקה לא ספציפית , המראה מקומות שבהם החומר מצטבר, על סמך הקליטות ניתן לשער שמדובר בקליטות על רקע שחיקת סחוס, טראומה וכולי, אך כאמור אין הבדיקה בדיקה ספציפית מיפוי עצמות בשילוב עם CT הינו מיפוי עצמות SPECT , מיפוי יותר ספציפי לפגיעות סביב מפרק בחלק הפנימי של עצם הברך (MFC) נקרה מדיאל פמורל קונדיל בברכה ד"ר בנימין בנדר

מנהל פורום כאבי ברכיים, ירך ושחיקת סחוסים