כאבי בירכיים

דיון מתוך פורום  כאבי ברכיים, ירך ושחיקת סחוסים

11/12/2010 | 14:48 | מאת: אסתר

בת 28 לאחר 3 ניתוחי בירכיים פתוחים בהם הוחזרה הפיקה למקום, סובלת מכאבים נוראיים, כל הזמן, ללא הפוגה,גם במנוחה, מחמירים במאמץ, מתפקדת בקושי, בקושי עומדת, בקושי הולכת, בקושי נוהגת, ללא איכות חיים. האורטופד אמר שאין לו מה לעשות נגד הכאבים. במרפאת כאב קיבלה טיפול תרופתי שהשפיע קשה מאוד. מה האופציות הנוספות?

שלום רב אני מראש מסייג את תשובתי מכיוון שיש צורך בקבלת היסטוריה רפואית מדויקת כוללת, בבדיקה מדוקדקת של החולה ובדיקות ההדמיה לפני מתן חוות דעת ראשית צריך לברר מה מקור הכאבים. מספר שאלות צריכות להיענות בטרם ניתן יהיה לתת תשובה מדויקת- האם הכאבים הם אותם הכאבים שהיו לפני הניתוח הוא שהם כאבים חדשים ושונים באופיים?, האם הכאבים הם במהלך כל היום, או רק בלילה?, האם הכאבים הם לאחר מאמצים? בכל מקרה של כאבים לאחר ניתוחים צריך לשלול תהליך זיהומי בתוך הברך בבדיקות הדמיה ובדיקות דם. אם ישנם סיבות נוספת לכאבים סביב הברך –כגון דלקות או ציר לא תקין של הרגל, יש צורך בטיפול הכולל תרופות נוגדות דלקת , לעיתים אף יש צורך במדרסים לתיקון כף רגל שטוחה או כך רגל כעורה , מכיוון שמנח כף הרגל יכול להשפיע על כאבים סביב הברך ( בייחוד כאבים פטלו-פמורליים). לעיתים מגן ברך יכול לעזור בכאבים מסוג זה מומלץ טיפול ברפואה משלימה כגון אקופונקטורה מומלץ גם יעוץ של רופא ראומטולוג בשאלה של פיברומיאלגיה

מנהל פורום כאבי ברכיים, ירך ושחיקת סחוסים