טיפול דיקור

דיון מתוך פורום  רפואה סינית וסוכרת

19/08/2015 | 20:53 | מאת: יונה

שלום, במרפאה של רפואה משלימה באחת מקופות החולים צורת העבודה של המטפל/ת היא כזו: שיחה והחדרת המחטים בעור במטופל אחד, השארתו בחדר לבד למשך כ-20 דקות עם המחטים (כולל באמצע קפיצה קצרה לביקור), ומעבר למטופל אחר בחדר סמוך - החדרת המחטים אצלו .. כך שבעת ובעונה אחת המטפל מטפל / אחראי על במקביל בשני מטופלים. האם זה תקין.? האם מקובל? האם כך מדריכים את המטפלים במהלך ההכשרה שלהם? או שזו שיטה של המרפאה להגדיל את הכנסותיה ?! מיותר לציין שהמחיר עבור טיפול כזה בכלל לא נמוך. תודה

יונה שלום שיטת עבודה ברפואה סינית שתיארת אופיינית בטיפול בדיקור, בה בזמן שהאדם שוכב עם מחטים המטפל נמצא עם מטופל אחר אך חוזר מדי פעם למטופל ששוכב עם מחטים, לרוב מניחים את המחטים 20-25 דקות במהלכן המטופל שוכב ו"סופג" את הטיפול. מטפל טוב מתאים את הטיפול למטופל, ישנם אנשים שבזמן טיפול טוב להם שקט בהמהלך השכיבה עם המחטים וישנם כאלה שטוב להם לשוחח או אחרים שמרגישים בטחון רק כאשר המטפל לידם. הכי חשוב לבדוק עם עצמך אם לאחר מספר טיפולים את מרגישה שינוי לטובה בברכת בריאות אורי פוביצר 054-6545054

מנהל פורום רפואה סינית וסוכרת