חום אצל ילדה בת שנה ותשעה חודשים

דיון מתוך פורום  חום אצל תינוקות

28/10/2012 | 12:58 | מאת: מורן

שלום, הכל התחיל ביום שלישי בצהריים כאשר הבת שלי בת שנה ותשעה חודשים התעוררה בצרחות עם כאבי אוזניים, מיד נסענו לרופא שבדק ואמר שלא רואה כלום ונתן טיפות להורדת הכאב.. אמרתי לו שהיא מוציאה שינייים, ראה את החניכיים הנפוכים ואת השן שעוד רגע בוקעת ואמר שאם עולה חום שנגיע שוב... ביום רביעי בבוקר כבר לא כאבו לה האוזניים אבל היה לה חום שנע ונד בין 38.3 ל 39 עקב פרכוס שחוותה לפני מספר חודשים קיבלנו הוראה לתת לה מוריד חום כבר מ38. נסענו שוב למרפאה כמו שנתבקש מאתנו חוץ מטיפה אודם בגרון לא מצא כלום וטען שזה ויראלי זה היה רופא אחר, כשהסברתי לו שיוצאות לה שיניים הוא שלל על הסף באומרו בגיל כזה שיניים לא עושות חום לא התווכחתי איתו למרות שאני בטוחה שהוא טועה טען שיש לה וירוס שיחלוף בין שלושה לארבעה ימים.. החום הכי גבוה היום היה 38.3 שאני יודעת שזה לא חום אבל בגלל הפרכוס המצב הוא שונה... נתתי בבוקר נורופן ועכשיו אחרי שש וחצי שעות בדקתי שוב והיה שוב 38.3 אז גיוונתי בנובימול מה יהיה עם החום הזה? אני יודעת שאלו השיניים ואני גם יודעת שאם אקח אותה לרופא הם יעשו לה בדיקת דם ואני לא רוצה להעביר אותה את הסבל הזה כאילו שהיא לא סובלת מספיק... מה אתה מציע לי לעשות ? בבקשה .

שלום, אינני מבין מדוע את כל כך לחוצה עם החום.זה אינו חום גבוה וכנראה שזה אכן מחלה וירלית כיון שבקיעת שיניים היתה עושה חום ליום יומיים וחולפת. בכל מקרה הפרכוסים מחום אינם נובעים מהחום אלא מהעלייה המהירה של החום בבת אחת. לכן אם את ממשיכה לתת מורידי חום היא לא תפרכס. אין צורך באמת להציק לה עם בדיקות דם מיותרות ולכן המשיכי לתת מורידי חום והמתיני בסבלנות.

מנהל פורום חום אצל תינוקות