חום לא מוסבר אצל תינוקת בת פחות משנה

דיון מתוך פורום  חום אצל תינוקות

11/03/2012 | 19:45 | מאת: לירז

שלום, ביתי כרגע בת 11 חודשים, אך מאז שהיא בת שנתיים אנחנו מבלים לפחות פעם- פעמיים בחודש ואף יותר אצל רופאת הילדים בגלל הופעת חום. היו גם פעמים שהופיע חום, ירד לאחר מתן נורופן/ אקמול ולא הופיע שוב, ולכן לא הלכנו לרופאה. מס' פעמים ביצענו ספירת דם, שיצאה גבוהה בזמן החום, ולאחר ירידת החום הספירה ירדה. בחלק מן הפעמים הרופאה אבחנה דלקת אוזניים ונתנה אנטיביוטיקה. יש לציין שלי ולבעלי יש FMF, ולכן גם לה אמור להיות. בשיחה עם פרופ' בן שטרית, מומחה לFMF מהדסה עין כרם, הוא אמר שייתכן שזה התקף של FMF, אך משום מה זה נראה לי כבר מוגזם שילדה בגילה תקבל התקפים בתדירות כ"כ גבוהה. משך הזמן של החום יכול לנוע בין יום אחד לכשבוע ימים. אני כבר אובדת עצות, ולא יודעת כיצד לעזור לביתי. בכל פעם שאנו מגיעים לרופאה היא שולחת לבדיקות דם, ובד"כ הספירה יוצאת גבוהה בזמן החום, ויורדת כשהחום עובר. אשמח אם תוכל לעזור או לייעץ מה עוד ניתן לעשות במקרה כזה. תודה.

11/03/2012 | 19:53 | מאת: תיקון טעות

מאז שהיא בת חודשיים, ולא שנתיים

שלום, בהחלט יכול להיות שזה התקפי המחלה אך לא נראה לי. כמו כן יתכן ואלה מחלות וירליות חוזרות. בכל מקרה אני יכול לנסות ולעזור ע"י טיפול הומאיופתי מתאים. אשמח לבדוק ולעזור

מנהל פורום חום אצל תינוקות