השתנקות

דיון מתוך פורום  בעיות בליעה

30/04/2011 | 21:19 | מאת: רותי

אני בת 56, לפני כשבועיים(בבוקר לאחר ליל הסדר) התעוררתי תוך נשימות ארוכות(עולות ויורדות) מוזרות מלוות בקולות שנמשכו כמעל לדקה ,התישבתי עד שהסתדר לבד - מפחיד מאוד. יש לציין שלפני כשנה וחצי היו לי שני ארועים דומים,הופניתי לרופא ריאות ולקרדיולוג -הכל תקין.הקרדיולוג העריך שמדובר בספאזם של מיתרי הקול כתוצאה מרפלוקס.דבר נוסף, מזה מספר שנים אני נוטלת אומפרדקס 10 מ"ג כל בוקר -בעיה של בקע שרעפתי ורפלוקס . (לפני שנים רבות היתה לי בעיה בקול ואז בבדיקה נאמר לי שבמבנה מיתרי הקול שלי יש נטיה של אחד מהם.) לפני כשנה וחצי,לא המשכתי בבדיקות,עכשיו שקרה לי שוב וגם היה ממושך יותר אני פוחדת מאוד. מה לעשות כשזה קורה ולמי עלי לפנות. אני מבקשת ייעוץ. מודה לך מאוד

03/05/2011 | 01:08 | מאת:

ההסבר של ספאזם על רקע רפלוקס הוא בהחלט סביר במיוחד כשהולכים לישון על בטן מלאה כמו בליל הסדר. אומפרדקס 10 פעם ביום זה מינון נמוך מאוד, אולי כדאי להעלות את המינון. לא נראה לי שיש מקום לדאגה אם הסימפטומים חלפו מאז, בכל מקרה מומלץ מאוד להיבדק על ידי רופא אא"ג כדי לראות שמבנה הגרון ומיתרי הקול תקין.