תחושה שהאוכל עוצר לפני שיורד

דיון מתוך פורום  בעיות בליעה

20/03/2011 | 20:17 | מאת: חוששת

שלום, בת 28, לא מעשנת ולא שותה. במשך שנים אני זוכרת מדי פעם שסבלתי מצרבות. לא טיפלתי עד היום כי התכיפות לא היתה גבוהה לפחות אני לא זוכרת שהיתה גבוהה). עכשיו הצרבות החריפו ויש לי מעין הרגשה שהאוכל כאילו עוצר לאחר הבליעה וממשיך אח"כ רגיל. גם כשאני שותה הלגימה הראשונה כאילו דוחפת משהו פנימה והלגימות אח"כ הן חלקות. אוסיף כי יש ריבוי הוצאת אויר (גרפסים) אחרי אוכל ושתיה. יש לי תור לרופא גסטרו עוד כ שבועיים אבל מקריאה באינטרנט הבנתי כי קושי/ כאב בבליעה זה תסמין לסרטן הושט. אני מפחדת מאוד. מה דעתך? תודה

20/03/2011 | 20:45 | מאת: חוששת

אוסיף ואומר שגם לי יש הרגשה כאילו הוןשט הוצר... לא ציינתי שאני במשקל מעט עודף

20/03/2011 | 22:32 | מאת:

באופן טבעי אנחנו תמיד חוששים מהרע ביותר.. יש עוד סיבות רבות לתלונות שלך, כמו רפלוקס וצרבת, שהן הרבה יותר שכיחות, במיוחד בנוכחות עודף משקל. סרטן הושט הרבה יותר נדיר ולא נשמע שאת בקבוצת הסיכון. אז קודם כל כדאי להירגע כי מתח רק מגביר הפרעות בליעה, ואח"כ גשי לרופא הגסטרו שיבצע את הבירור הנדרש. רפואה שלמה!