רפלוקס - ריח רע מהפה

דיון מתוך פורום  בעיות בליעה

29/10/2016 | 23:45 | מאת: לילי

שלום, אני סובלת מזה שנים מבעית רפלוקס- מיץ הקיבה עולה בחזרה וגורם לתחושה של שריפה בגרון....תחושת השריפה נסבלת ואפילו הומלץ לי על לוסיק כמענה אבל הלוסיק לא עזר ולכן הופסק הטיפול. בעבר הייתי מרגישה גושים קטנים בגרון שלאחר שיעול חזק הייתי מצליחה להוציא בעלי ריח רע וצבע צהוב בהיר...עם השנים הגושים כמעט ונעלמו...בעיה הרצינית יותר היא ריח רע בפה, התחושה היא שהריח מגיע מחלק האחורי של הפה (הגרון) ולא מהפה...צחצוח שיניים ומי פה וחוט דנטלי כמה פעמים ביום לא עוזרים בכלל....הבנתי מרפא אגג שהצטברות של שאיריות אוכל בשקדים יכול לגרום לריח רע...שאלתי היא האם ניתן לקבוע בוודאות שהריח נובע מהשקדים או שהוא נובע מבעיית הרפלוקס? תודה מראש

13/11/2016 | 16:38 | מאת:

נדיר שרפלוקס גורם לריח רע מהפה, ועם או בלי קשר - צריך לטפל בזה אם יש לך צרבת אמיתית. לעבור בין סוגי התרופות השונות עד שיימצא משהו שמתאים לך, בייעוץ ומעקב רופא גסטרו. צריך להתרשם מהשקדים שלך בבדיקה, ואם הם עדיין מייצרים אבני שקד מבאישות כמו שהיה לך בעבר, יש סיכוי טוב שניתוח יעביר את הבעיה. אכן לא ניתן לקבוע זאת בוודאות מראש האם זו הסיבה לריח או שיש סיבה נסתרת אחרת.