בעית בליעה אצל תינוקת בת 5 חודשים

דיון מתוך פורום  בעיות בליעה

20/12/2015 | 11:33 | מאת: שירה

שלום. יש לי תיווקת בת 5 חודשים . משתעלת כחצי דקה לאחר סיום הבקבוק. אובחן בשניידר בעיה במנגנון הבליעה בבדיקת וידוסקופיה שלציין שהזווית הקרדיואזופאלי נצפתה פתוחה מהרגיל מספר פעמים . עם כל המרקמים הודגמה התארגנות אורלית והפקת בליעה תקינות ללא רגורגיטציות. במתן נוזל סמיך הודמו פנטציות לרינגיאליות עמוקות בכל בלעיעה עם פינוי שלם ללא סימני אספירציה". מדוע משתעלת לאחר האוכל? בנתיים אוכלת רק מטרנה מאוד מוסמכת. האם ניתן להיבדק במקום אחר?

20/12/2015 | 11:37 | מאת: שירה

שכחתי לציין שמוטפלת בלוסק אך עדיין יש ריפלוקס. האם הריפלוקס יוצר את הבעיה כיוון שמשתעלת אחרי האוכל ולא התוכו. האם כשהפלוקס יעבור העניין יסתדר? מה עושים? אודה להסבר והכוונה

20/01/2016 | 12:14 | מאת: שירה

21/01/2016 | 22:57 | מאת:

מתנצל על העיכוב בתשובה לא לגמרי הבנתי - לכאורה נראה שהבעיה היא בהחזר (רפלוקס) ושטי לאחר סיום הבליעה אולם תיארת גם "פנטרציות לרינגיאליות עמוקות בכל בליעה עם פינוי שלם ללא סימני אספירציה" שזה בעיה של הקדמת קנה לושט. צריך לראות את כל התשובה במלואה. שאלות חשובות נוספות: האם עולה יפה במשקל? האם יש אירועי חום חוזרים/דלקות ריאה?