חשש מחולשת שרירים בולברית

דיון מתוך פורום  בעיות בליעה

05/12/2015 | 08:53 | מאת: א.ר

שלום לדר לפני שלושה חודשים החלו אצלי קפיצוות שרירים בכל הגוף וכתוצאה מזה נכנסתי לחרדה עמוקה מחשש לals או מחלות נוירולוגיות אחרות. הייתי אצל שלושה נוירולוגים כולל כמה בדיקות e

05/12/2015 | 09:00 | מאת: א.ר

עשיתי בדיקת emg גפיים תחתונות ועליונות והכל תקין.בחודש אחרון מרגיש מן לחץ תחת הלשון שאני מדבר הרבה או אוכל הלחץ ניהיה יותר חזק הנוירולוגית טענה שמדובר בתסמין חרדה ולפעמים יש רעד קל בלשון שאני מרגיש אותו מתי שאני שם את קצה הלשון בנקודה בחך אני מרגיש שהקצה של הלשון טיפה רוטט. יש שעות שאני לא חש בדברים האלה בככלל ויש שעות ששזה ממש מקשה עלי. יש לציין שאין הגבלה בתנועת הלשון שאלתי היא האם לדעתך זה מרמז על פגיעה בשרירים בולברים ואם כן איזה בדיקות צריך לעשות ??? תודה מראש

11/12/2015 | 21:06 | מאת:

יתכן שהכל מסתכם בבעית חרדה, משום שלפי התיאור לפעמים זה קיים ולפעמים לא. לעיתים אנשים סובלים מתופעות חולפות של שרירים קופצים בכל הגוף וזה עובר מעצמו. החשש שלך מפני מחלות כגון ALS או מחלות בולבריות ברור, וזה אכן יכול לגרום אצלך למתח רב. אם שלושה נוירולוגים אמרו שהכל בסדר, אז כנראה שאפשר להיות רגועים. כדאי בכל מקרה להיות במעקב נוירולוגי כדי לוודא שהכל תקין.