חנק כתוצאה מבליעת מים

דיון מתוך פורום  בעיות בליעה

07/10/2015 | 19:41 | מאת: דרור

בן 63 וגולש כ 10 שנים בים. לפני מספרים ימים נתקלתי בתופעה שלא הייתה לי בעבר- כאשר בלעתי מים כתוצאה מנפילה לים, המים חדרו לקנה הנשימה שלי, ניסיתי לנשום דרך האף אך ללא הצלחה והרגשתי שאני עומד להיחנק. אודה לתשובתך מה התופעה וכיצד ניתן למנוע אותה או לטפל בה כאשר אני גולש לבד בים. עלי לציין שהיום יותר מתמיד אני משתנק במהלך שתייה או אכילה

10/10/2015 | 22:08 | מאת:

נשמע שמדובר בתגובה טבעית לחדירה של מי ים למקומות בהם הם לא אמורים להיות. זהו רפלקס שמטרתו לסלק את הגורם החודר. כדאי לגשת לבדיקת אא"ג מלאה כולל סיב אופטי כדי לבדוק שמנגנון הבליעה עובד כפי שצריך.