ירידה חמורה במשקל עקב בעיות באכילה ובליעה

דיון מתוך פורום  בעיות בליעה

06/08/2015 | 12:29 | מאת: מיכל

שלום, אבא שלי עבר לפני כ-3 שנים כריתת מיתר אחד עקב גידול סרטני. מאז, יש לו צרידות כמובן אבל גם שיעולים בלתי פוסקים. לאחרונה העניין החמיר כאשר גם לאחר הבליעה ובעיקר של נוזלים, הוא גם מוציא הרבה ממה שהוא מכניס. זו לא הקאה ממש אלא שיעול שמלווה באוכל ושתייה שזה עתה הכניס לקיבה וכן ליחה. רוב המזון והשתייה יוצאים מבלי להתעכל ולכן הוא ירד מאוד במשקל ובימים חמים אלו גם עלול להתייבש בצורה חמורה. הוא מאוד חלש עקב כך. מבדיקות שעשה נאמר לו שהדבר נובע עקב המיתר החסר ולכן הופנה לקלינאית תקשורת. בדיקת Pet CT שעשה יצאה תקינה. ראוי לציין שכל ההחמרה התרחשה סביב טיפול לשיניים תותבות שעבר ודלקת ריאות מתמשכת. אבל כל זה היה לפני כ-3 חודשים. העניין הוא שאבי לא קיבל מענה מהותי לבעייה. אבא שלי הולך ונחלש ושום דבר לא עוזר! בבקשה, עזרתך. תודה!

15/08/2015 | 22:24 | מאת:

אם אכן ההסבר היחידי לתופעה הזו היא מיתר הקול החסר אחרי ניתוח, ניתן להתגבר על כך בעזרת החדרת שתל או הזרקת שומן ולשפר את הסגירה של הגרון בזמן בליעה. יש להיבדק במרפאת מיתרי קול. במקביל יש לשלול סיבות אחרות לירידה במשקל והפרעה בבליעה - על ידי בירור גסטרו, CT צוואר וחזה וכו' בהתאם לממצאים.