שקד שמאלי נפוח ובעל תא מוזר

דיון מתוך פורום  בעיות בליעה

27/05/2015 | 02:19 | מאת: יפעת

שלום רב דר. מזה כמה ימים שאני סובלת מכאבים בבליעה בצד שמאל, הנחתי לזה עד שביררתי במראה וראיתי שהשקד השמאלי נפוח ושבחלקו העליון מן כפל עור שבתוכו משהו לבן (מוגלה/ליחה). יש לציין שאין לי באופן כללי הרבה ליחה בימים האחרונים, אך אתמול בשיעול יצאה ממש מעט ליחה צהובה. אצרף תמונה ואשמח לדעת אם המתנה והרבה כוסות תה חם יפתרו את הבעיה או שעלי לפנות לרופא?

27/05/2015 | 02:34 | מאת: יפעת

הנה התמונה http://jpg.co.il/view/556502dca94c6.jpg/ תודה רבה.

20/06/2015 | 07:27 | מאת:

שלום יפעת, נראה שיש כיס בשקד השמאלי בחלקו העליון, ובתוכו דלקת וזיהום. אם האבחנה נכונה - בדרך כלל אנטיביוטיקה רפאפן או אוגמנטין ל 7-10 ימים פותרת את הבעיה. מצד שני יתכן ומדובר בבעיה אחרת שקשה לזהותה רק לפי התמונה, ולכן אם אין שיפור תוך מס' ימים - יש לפנות לייעוץ אא"ג מסודר.