גוש בגרון

דיון מתוך פורום  בעיות בליעה

16/02/2011 | 22:22 | מאת: אורית

שלום רב. אני מזה חודשיים סובלת מתחושת גוש בגרון שממש מציקה. עשיתי בדיקת דם וגם כן עשיתי בדיקת סיב אופטי והכל נראה תקין. רופאת הא.א.ג אמרה שהיא רואה צרבת. רופא המשפחה רשם לי אומפרדקס. לקחתי כמעט חודשיים וזה ממש לא עוזר. הפנו אותי לבדיקת גסטרו. שאלתי היא: מה אפשר לראות בגסטרו שלא ראו בבדיקת סיב האופטי? ושאלה נוספת: יכול להיות שזה קשור לאלרגיה? מה עושים? זה כבר בלתי נסבל. אשמח לתשובה. תודה!

16/02/2011 | 22:45 | מאת:

שאלה טובה. במקרים רבים כמו שלך אין כל ממצא נראה לעין. בדיקת גסטרו כוללת בדיקה יותר מעמיקה לכיוון הקיבה, יתכן שיימצא משהו ויתכן שלא. אם התלונות נמשכות יש לפנות שוב לאא"ג ולבצע בדיקה מקיפה, כולל סיב אופטי, כולל קבלת פרטים מדוייקים ממך על אופי הכאבים, עיסוקך, הרגלי התזונה ועוד. בהצלחה.