בעיות בליעה - ליחה שלא ניתנת לכיוח

דיון מתוך פורום  בעיות בליעה

10/02/2011 | 15:30 | מאת: דנה

שלום רב, בת 58. ברקע שומנים בדם. מקבלת סימבסטטין 10 מ"ג ואיזטרול (בשל כאבי שרירים). מזה כ20 שנים מאובחנת עם בעית יובש עיניים (לרבות ארוזיות בקרנית), מזה כ10 שנים מאובחנת עם בעית יובש פה (תסמונת סיוגרן נשללה) ובעית רפלוקס, ונוטלת פומטידין 20 מ"ג פעמיים ביום (כל התרופות האחרות עושות לי רע). הבעיה המציקה היתה ספאזם של הושט (ידיעה בדיעבד), ורק לפני כ4 שנים סופסוף נתנו לי כדור פנידיל 5 מ"ג, שהוחלף לנורבאסק (אמלודיפין הכי טוב לי) בשל בצקות ברגליים, והכאבים חלפו. לציין, אני תמיד צריכה להיות מודעת כאשר אני אוכלת/שותה, כי מידי פעם אני נחנקת הן במזון מוצק והן בנוזלים. לפני כחודש התקררתי, היה לי שעול יבש מחניק כמו סטרידו ולקחתי מווקס (שתמיד עזר במצב זה). הפעם זה גרם לי לעודף ליחה, תקועה בגרון מבלי יכולת לכייח אותה, ותחושת חנק. פעולת כחכוח הגרון גרמה לי כאבים, והרגשתי ששרירי הגרון/בליעה/לעיסה תפוסים/נוקשים/עייפים ... בהערכה גסה מיקום התופעה הוא בגרון בין החיך העליון לאף - במקום בו מפיקים קול נחירה. (אגב, אני סובלת מבעיות סגר של פרקי הלסת ובעבר אף השתמשתי בסד לילה במשך שנים). התופעה הנ"ל נמשכה כשבוע ימים, במהלכם בקרתי במיון 3 פעמים: עשו לי אינהלציה (סטרואידים היה לי רע, אירובנט היתה הקלה מסויימת), נתנו לי עירוי של זאנטאג, וגם ראו אותי רופאי א.א.ג וההמלצה היתה להמשיך בגסטרו, ותרופה סיראן (לא לקחתי בהמלצת רופאת משפחה). רופא גסטרו החליף לי את התרופה פמוטידין לאומפרדקס (בבוקר נסבל, בערב גורם לי לכאבי שרירים, אז חזרתי לפמוטידין רק בערב), עשיתי גסטרוסקופיה - תוצאה תקינה, ועשיתי צלום בריום ושט-קיבה, שם נמצא שהסינוס הפריפורמי השמאלי נע באיטיות. רופא ריאות (יש לי ברונכיטיס קלה, ההשערה, סבוך של הרפלוקס), נתן לי תרסיס פליקסונאז (שעשה לי רע), וטבליות טלפסט 180 מ"ג (כבר לא לקחתי ...). כעבור שבוע כאמור, התופעה חלפה, והיה לי שקט כ3 שבועות. שלשום חזרה התופעה עם כל התסמינים שתארתי לעיל, וסיימתי שוב במיון אתמול... הפעם אינהלציה עם אירובנט לא עזרה. רופאת א.א.ג שוב עשתה לי בדיקה וידאו ... ומצאה אודם מוגבר בגרון בשל הרפלוקס (היא אמרה שזה כמו כוויה), אולם מבחינתה הכל תקין. היא גם המליצה להמשיך בגסטרו וגם לבצע בירור נוירולוגי. להפגת הכאבים קבלתי ואבן 10 מ"ג, נרדמתי ...וכשהתעוררתי הרגשתי הקלה מסויימת, ושוחררתי הביתה. הבוקר אני עדיין מרגישה את התופעה בצורה פחות מכאיבה.ואני מפחדת מהערב ... אז התופעה מחריפה, והמיון הוא לא אופציה ... האם התופעה מוכרת לך? מה ניתן לעשות כדי למנוע אותה? (אגב, בשעתו התלוננתי כ7 שנים על כאבים בחזה, עד אשר התברר שיש לי ספאזם של הושט, קבלתי טפול, והרווחתי בחזרה איכות חיים, כאשר כולם מסביבי חשבו שאני מדמיינת ...) המון תודה.

12/02/2011 | 21:49 | מאת: ד"\

12/02/2011 | 21:50 | מאת:

שלום דנה, נראה שאת סובלת ממגוון מצבים שכן או לא קשורים זה לזה, וגם מגיבה לא טוב לטיפולים שונים אותם את מקבלת. אם ננסה להתייחס לרפלוקס כגורם לפחות לחלק מהתלונות, ממליץ לנסות תרופות יותר חזקות ממשפחת ה PPI, כמו לוסק מקורי, לנטון או נקסיום. מינון של 1-2 טבליות ליום במקום הפמוטידין/גסטרו יכול להביא לשיפור בטווח הארוך. בהצלחה!