כיח וליחה בלתי נגמרת

דיון מתוך פורום  בעיות בליעה

05/05/2014 | 15:53 | מאת: אורי

שלום, אני מעלה את ההודעה הזאת בעקבות מצב שאני נמצא בו כבר למעלה משנה ובטח קרוב לשנתיים. יש לי הצרבות כרונית של כיח בגרון או ליחה שמלווה אותי באופן תמידי - זה נמצא איתי כל היום וגם אחרי שאני מצליח לכייח זה חוזר תוך כמה שניות או דקות. התחושה היא שתמיד יש משהו שמפריע לי לבלוע ולדבר. המצב הזה נמשך כבר הרבה מאוד זמן וביקרתי אצל א.א.ג כבר פעמיים. בפעם הראשונה המליצו לי על מוקוליט ובפעם השניה ראולין. מיותר לציין שתרופות סבתא כמו חומץ תפוחים או בצל ג'ינג'ר ודבש כבר ניסיתי המון פעמים וזה לא תרם לי. המוקוליט הביאה להרגעה של כמה דקות, שכן החומר הינו שמנוני ויוצר התעסקות של בליעה - אבל אחרי כמה דקות המצב חוזר לקדמותו ושום שינוי אינו נראה. לגבי הראולין הוא עוזר אבל הוא ממש לא פותר את הבעיה ובשביל שבאמת יעזור באופן יחסית משמעותי צריך להכמיס אותו במי שתייה בערך כל שעה או חצי שעה, כיוון שההשפעה שלו הינה מינורית וזמנית במיוחד. זה יגיע למאות שקלים בחודש במינון הזה ורצוי לציין שאינני אדם עשיר. מכל שכן, הפתרון הזה הוא חיצוני בלבד והוא לא מבטל את התופעה וגם לא מטפל בה באופן אבסולוטי. הוא פשוט יכול לעזור לכייח או לבלוע כיח שהצטבר במשך זמן קצר. אחריו יבוא חדש... ולצערי מהר מאוד יבוא חדש כי כמו שציינתי, ההצטברות של הכיח היא תמידית ובלתי נפסקת. אני אוסיף שרופאי האף אוזן גרון שהמליצו לי על המוקוליט והראולין המליצו לי בלי איזו דאגה מיוחדת, הם פשוט אמרו שזה יכול לעזור והראו לי את הדלת - כאילו שהנושא שהעליתי הוא לא חשוב במיוחד, בעוד שאני חייב לציין שהכיח לא רק מטריד אלא הוא מפריע מאוד לדבר - הוא פשוט תוקע לי את המילים בגרון ולא מאפשר לי להוציא אותם כמו שצריך דרך מנגנון הדיבור. מיותר לציין שבשביל להתמודד עם זה אני צריך לדבר מעט ובקול עמוק וצרוד שרק דרכו הכיח בלתי מורגש בדיבור, אבל דיבור כזה בא עם הפסקות ארוכות וכבר נכשלתי בראיון עבודה אחד או שניים מהסיבה הזו, שלא לדבר על זה שפשוט קשה לי במצב הזה להרים את הטלפון בזמן אקראי ולהגיד הלו כמו שצריך - כי הכיח הזה קיים שם כל הזמן ועולה למעלה בכל פעם שאני רוצה לדבר. אני מתמודד עם העניין הזה כבר הרבה זמן והוא רק מציק לי יותר ויותר - מפריע לי בדיבור ומונע ממני לעבוד בעבודות מסוימות. אני מעוניין להפטר מהכיח ומההצטברות החוזרת שלו ולא יודע איך. אציין שבעיות נוספות בגרון אני לא חווה, נדיר שיש לי שם איזו דלקת קלה אחת לכמה שנים והבעיה שאני מתלונן עליה היא פשוט כיח בלתי פוסק שאין לי כבר שמץ של מושג איך להפטר ממנו והייתי שמח לקבל דיאגנוזה או המלצה לפתרון רפואי קל שיפטור אותי מהכיח הכרוני הזה. תודה רבה על הקריאה, המאמץ וההשתדלות במתן מענה נכון. אורי.

05/05/2014 | 19:26 | מאת:

לא בדקתי אותך כך שכל מה שאני אומר עכשיו זה בהסתייגות, שכן בלי לראות מה יש לך בגרון אני לא יכול להתחייב. באופן כללי: במקרים כאלו נדיר שהתרופות הסימפטומטיות שתיארת עוזרות בכלל, כך שאין טעם שתבזבז על זה כסף. אני מבין שרופאי אא"ג בדקו אותך כמה פעמים ולא מצאו כלום. זו תופעה מאוד שכיחה והרבה אנשים סובלים ממנה. ככל שאתה עסוק/מוטרד/מתוסכל מזה יותר, ככה זה מפריע לך יותר ביום יום. יש פה בהחלט מרכיב של איך אתה מחליט להתמודד עם זה מבחינה נפשית. זו לא מחלה אלא מצב טבעי שצריך להתמודד איתו ולנסות להתעלם ממנו. שוב כל זאת בהסתייגות שכן לא בדקתי אותך בעצמי, ואולי יש משהו שכן מצריך טיפול.

06/05/2014 | 18:30 | מאת: אורי

אבל זה מפריע לי מאוד בדיבור ובתקשורת ורבאלית עם אנשים, השאלה היא האם אין טיפול תרופתי טבעי שלא ניסיתי. אם אתה שואל מה יש שם בגרון אני חושב שזה פשוט ולא מצריך אפילו בדיקת רופא: יש שם הצטברות של נזלת שנמשכת מן האף אל הגרון. לפעמים הנזלת הזאת מצליחה להבלע אבל בדר"כ חלק ממנה כל הזמן נשאר שם. תודה על התגובה האינטיליגנטית.

02/11/2014 | 01:53 | מאת: מחממממ

תרופה מייבשת נוזלים כגון סינופד למשך כשבוע, או להמתין בסבלנות ולעקוב לפי הצורך