משהו מפריע בגרון

דיון מתוך פורום  בעיות בליעה

19/08/2013 | 03:26 | מאת: יעל

משהו מפריע בגרון בזמן בליעה לא רק כשאני אוכלת או אחרי, כאילו בית הבליעה לא נסגר עד הסופ כל הזמן גם כשאני בולעת רוק לפעמים מפריע בצד ימין ולפעמים בשמאל, הייתי אצל רופא אא"ג שבדק עם מצלמה את הגרון כבר פעמיים ואמר שאין לי כלום (נתן אנטיביוטיקה) ןזה לא עבר, אמר אולי acid reflex, ונתן לי משהו נגד אסיד, לא לקחתי כי אין לי צרבת, זה מטריד באיזור הבליעה, וזה נמשך כבר חודשיים בערך מה זה יכול להיות? איזו בדיקה עוד כדאי לעשות? תודה רבה

27/08/2013 | 21:37 | מאת:

בד"כ בתלונות מסוג זו (ויש הרבה אנשים עם בעיה דומה) לא מוצאים כלום וגם אין צורך בטיפול רפואי. זה יכול לחלוף עם הזמן ולפעמים קשור למתח נפשי. דאגה וחרדה סביב העניין מעצימות את התחושות. אף על פי כן אם זה לא חולף אני ממליץ לבצע בדיקה מלאה חוזרת בסיב אופטי, אולי אצל רופא אחר, עם אפשרות לבדיקת מנגנון הבליעה באותה הזדמנות כדי לוודא שבאמת הכל בסדר.