חנק בזמן אוכל ובליעה

דיון מתוך פורום  בעיות בליעה

29/04/2013 | 13:42 | מאת: גדעון

אבא שלי בן 75,חולה סכרת ולחץ דם.איננו מקפיד על כללי אכילה נכונים ואוכל מעל למותר ולכן אצלו הסוכר תמיד גבוה למרות שתי זריקות ביום וכדרוים. כמעט מידי יום ובזמן אוכל,הוא מתחיל להשתעל וכנעט נחנק מהאוכל,פניו נהיות אדומות והוא משתעל מעל לעשר דקות.זה תמיד קורה לו ואני מפחד שחלילה ייחנק יום אחד. אני פונה אליכם בשאלה אם ישנו טיפול לבעיה הזו ולמי לפנות תודה רבה

03/05/2013 | 09:38 | מאת:

כנראה מקדים קנה לושט עקב אכילה מהירה מדי. בגילו צריך לאכול יותר לאט ובכמויות קטנות יותר כי המנגנון שמתזמן את תהליך הבליעה איטי יותר. מציע להתחיל מארוחות של כמויות קטנות יותר כל פעם, מלווה בשתיה מדי פעם, ואם זה לא מספיק אז להביא אותו לבדיקה.