ציסטה ברנכיאלית

דיון מתוך פורום  בעיות בליעה

27/04/2013 | 13:10 | מאת: נועה

שלום רב, אומנם העניין הרפואי של בתי אינו רלוונטי לכותרת עיסוקך, אך קיבלתי המלצה להתייעץ עמך. בתי בת השנה נולדה עם שיפול עור/בליטה בצווארה (מצד ימין). ביצענו מעקב באולטראסאונד מס' פעמים (הפנייה של רופאת אף אוזן וגרון), כאשר לא נמצא ממצא. הופננו להתייעצות אצל פלסטיקאי בכיר שאמר שניתן לנתח במיידי להסרת הנגע(בניתוח לא מורכב, בטשטוש). הלכנו להתייעצות נוספת אצל פלסטיקאי בכיר אחר- טען שלא מדובר בפרוצורה פלסטית והפנה אותנו למומחה אף אוזן גרון (צוואר וראש)- זה אמר שמדובר בניתוח מורכב לבחינת האיזור, מוגדר כציסטה ברנכיאלית, ומומלץ לבצע כאשר הילדה תגדל (גיל 3-4), כל עוד זה לא גורם לסיבוך רפואי כזה או אחר. הילדה בריאה, חיונית. אודה להתייחסותך

03/05/2013 | 09:36 | מאת:

באופן כללי (כי לא בדקתי את הילדה) אפשר לומר שאם מדובר בממצא עורי בלבד, ובצילומי US או CT אין לכך המשך בעומק הצוואר - אז גם פלסטיקאי יכול לפתור את הבעיה. אם יש מרכיב פנימי יותר כדאי שמומחה אא"ג יבצע את הניתוח. השיקול בתיזמון הניתוח הוא עד כמה זה מפריע: האם זה גדל? כואב? מזדהם? מפריע אסתטית? אם התשובה היא לא לכולם אז אפשר לחכות, ואם יש תשובה חיובית אז כדאי לנתח.

03/05/2013 | 13:37 | מאת: נועה

תודה על התייחסותך! דבר אחד אינו ברור לי- מומחה אא"ג ראה את צילומי האולט'- ראה שאין ממצא המצביע בשלב זה על עומק בצוואר- ובכל זאת ציין שסיכוי גבוה שבשלב כזה או אחר הילדה תצטרך ניתוח.אגב, גם הומלץ לנו לא לבצע ct לילדה כי נדרשת הרדמה מלאה, והיא כאמור רק בת שנה. איך עליי להתייחס לכך ? כי בדיוק כפי שאמרת- הפלסטיקאי אמר שיוכל להסיר זאת ללא חשש כי לא ראה דבר בפנים הצוואר