חנק מנוזלים

דיון מתוך פורום  בעיות בליעה

23/04/2013 | 20:56 | מאת: ofri

היי ד"ר. אני מקווה שאני בפורום המתאים. אני בת 35 בריאה בדר"כ. פונה אליך משום שיש לי בעיה שמטרידה אותי מאוד כשהיא קוראת. אומנם הבעיה תוקפת בממוצע אחת לכמה חודשים אבל כל פעם כזאת היא סכנה של ממש. מצאתי את עצמי השנה כשלוש פעמים כשהפעם האחרונה קרתה לפני שעה קלה נחנקת מבליעה לא נכונה של נוזלים כמו מים וארטיק. פעם אחת כשזה קרה ברמזור כנראה שהמים שגמעתי חדרו לקנה הנשימה ומצאתי את עצמי מפרפרת בלי אוויר כחצי דקה כשהמעברים של האוויר חסומים לי כמעט לחלוטין. בעברי הייתה לי בהחלט נטייה לחנק מנוזלים אבל תמיד הגוף היה מגיב בשיעול חזק שבסופו של דבר החזיר את המערכת מהר למוטב. היום אין לי שעול ואני פשוט נחנקת. מיותר לציין שכשזה קורה התגובה של האנשים מסביב היא היסטרית לחלוטין אנשים מתחילים לזנק עליי ברחוב ומנסים לסייע לי בתפיחות וכמובן שגם מתקשרים למד"א. אני לא מבינה למה זה קורה לי. ומה אפשר לעשות בעניין כדי שבפעם הבאה לא אגיע חלילה למצב של איבוד הכרה.

24/04/2013 | 23:23 | מאת:

נתחיל מזה שאם זה קורה רק כל כמה חודשים וכל שאר הזמן את מתפקדת טוב, אז קרוב לודאי שלא מדובר בבעיה משמעותית. הקדמת קנה לושט יכולה לקרות גם אצל בריאים אם שותים כמות גדולה בהיסח הדעת, תוך כדי דיבור וכו'. הגוף מגיב בניסיון תקיף להיפטר מהנוזלים על ידי שיעול שגורם לך להרגיש מחנק. לא תחנקי מזה! כאן נכנס אלמנט המתח הנגרם לזה וכל הדרמה מסביב. את צריכה להרגיע את עצמך ואת סביבתך כשזה קורה ולחכות שדברים יסתדרו. כל זה לא בא במקום הצורך לבוא לבדיקה מסודרת במרפאת אא"ג/מרפאת בליעה כדי להעריך את מבנה ותיפקוד מערכת הבליעה שלך.