אי מעבר אוויר לקנה הנשימה כתוצאה מהקדמת קנה לוושט.

דיון מתוך פורום  בעיות בליעה

20/03/2013 | 12:30 | מאת: חוה

שלום לרופא. הנני בת 65 ובשנים האחרונות קורה לי שבזמן אכילת תפוז,אבטיח בליעת רוק, או מזון נוזלי מטובל אני חווה מצב של חסימת הנשימה ופרפור עד חנק. בשבוע האחרון בדקתי מצב תבשיל יחסית נוזלי שהכיל תבלינים שונים כמו סוייה ועוד. לפתע התחלתי לכחכך ואבדתי את הנשימה . לא יכולתי לדבר ורק פרפרתי כ 5דקות. לאחר נקישות חזקות שנעשו בגבי ושתיית מים שבקושי הצלחתי להחדירם לוושט. נרגעתי. אך נשארתי מפוחדת. עלי לציין שאינני סובלת מעודף משקל .מה פירוש המצב? מה עושים במקרים קריטיים של איבוד הנשימה.{במידה ואני לבד}לאיזה רופא עלי לפנות. אני חברת קופת חולים כללית. מבקשת עזרה בזמן הקרוב. אני מאוד מבוהלת. חוה.

21/03/2013 | 22:56 | מאת:

במקרים כאלו בדרך כלל אין מקום לחשש או לדאגה, ויש לפעול להרגעת המצב. הקדמת קנה לושט יכולה לקרות מדי פעם. אין מקום לפרפורים ונקישות על הגב. כל מה שנדרש הוא להירגע, לנשום עמוק ולאט דרך האף ולא מהפה ותראי שהנשימה חוזרת. אם בכל זאת זה לא עוזר והבעיה נמשכת גשי קודם כל למרפאת אף אוזן גרון לבדיקה מקיפה בסיב אופטי. במידת הצורך ניתן לבצע בדיקות מתקדמות של מנגנון הבליעה, רופא אא"ג בקופת החולים יוכל להפנות אותך למרפאה המומחית בתחום.