גוש בגרון

דיון מתוך פורום  בעיות בליעה

05/01/2011 | 12:06 | מאת: דנה

היי בשבוע האחרון יש לי תחושה כאילו יש לי גוש בגרון זה לא כואב, לא מרגיש כמו צינון או כאב גרון.אין שום תסמין של תחילת צינון או דלקת גרון או משהו בסגנון. פשוט הרגשה מציקה כאילו יש בגרון משהו שמפריע ו"סוגר" את הגרון מעט. מה זה יכול להיות ומה אתה ממליץ לעשות? תודה

05/01/2011 | 21:48 | מאת:

שלום דנה, תחושת גוש בגרון היא תלונה מאוד שכיחה שבד"כ לא מבשרת על משהו מסוכן. זה יכול להיות ביטוי לגודש אלרגי, רפלוקס (עליה של חומצה או מיצי קיבה מהקיבה, לושט ומשם לגרון) או סתם מתח. מציע לך לחכות שבוע נוסף ואם זה לא עובר - לפנות לבדיקת אא"ג כולל בדיקה של הגרון בסיב אופטי. רפואה שלמה!

09/01/2011 | 20:38 | מאת: דנה

המון תודה הנפיחות אכן ירדה מעצמה.

11/01/2011 | 12:46 | מאת: דנה

היי ד"ר, תודה רבה על ההתייחסות הקודמת. אכן הרגשת הנפיחות חלפה למספר ימים והמצב חזר להרגלו אך לצערי אותם סימפטומים בדיוק חזרו מחדש היום בבוקר. האם אתה מציע בשלב זה כבר לפנות לבדיקה? תודה רבה דנה