כאבים בוושט

דיון מתוך פורום  בעיות בליעה

04/01/2011 | 20:52 | מאת: שרית

שלום רב. אני בהריון בשבוע 35, לפני 3 שבועות הייתי חולה במשך שבוע, שיעול חזק וצינון ללא חום. כעת החלו כאבים בוושט מעין תחושה של פצע, בהתחלה חשבתי שהתינוקת לוחצת על הקיבה ואז הכל עולה למעלה, אבל זה לא נראה לי, הכאב ממש כמו שריטה או פצע בוושט, היום מהבוקר גם התחילו לי כאבים במהלך בליעה של כל דבר, אני מרגישה כמו שכשבטעות בולעים חלק גדול מאוד של אוכל ואז הוושט או משהו שם בדרך מתרחב מאוד ומכאיב. זה קורה כואב לי נורא ואני לא יודעתמה לעשות. אודה לתשובה בהקדם

05/01/2011 | 21:38 | מאת:

שלום שרית, איך את יודעת שמקור הכאבים הוא בושט? בכל מקרה נראה לי שההריון המתקדם משחק תפקיד משמעותי. שיעול חזק מפעיל לחץ על הסרעפת וההריון מגביר את הלחץ עוד יותר. רפלוקס של מיץ קיבה/מזון/חומצה מהקיבה לושט ומשם לאיזור הלוע והגרון - זהו ההסבר הסביר ביותר. תאכלי ארוחות קטנות פעמים רבות ביום, הימנעי מאוכל כבד לפני השינה. הימנעי מאוכל חמוץ/חריף/מתובל/שמן. שתי הרבה מים וחלב. אם לא משתפר תוך כמה ימים ממליץ להבדק על ידי אא"ג ולפי הצורך גם רופא גסטרו. רפואה שלמה!