ניקור בבלוטת המגן

דיון מתוך פורום  בעיות בליעה

05/02/2013 | 17:34 | מאת: שביט

שלום דר. לאחר גילוי ציסטה באזור בלוטת המגן, עברתי ניקור ותוצאותיו טובות. אבל עדיין יש את הציסטה. זה מפריע לי בדיבור וגם בבליעה וכאבי גרון. הבנתי מהרופא שבדק את תוצאות הניקור שלא כדאי לנתח ולהוריד אותה, כי זה מסוכן למיתרי הקול. לא קל לי. אני מורה, וקשה לי לדבר לאחר זמן מה. האם יש מקום שאפשר כן לנתח בבטחה?

06/02/2013 | 22:47 | מאת:

האם הציסטה היא בתוך בלוטת התריס? כדי שהיא תגרום להפרעת קול, בליעה וכאבי גרון - או שהיא ענקית באופן חריג או שזו לא הבעיה, ויש בעיה אחרת באיזור מיתרי הקול. נכון שניתוח בלוטת תריס יכול לפגוע בעצב של מיתרי הקול, אבל אצל כירורג המומחה לניתוחי בלוטת התריס הסיכון לכך הוא נמוך. בלי קשר להחלטתך לגבי בלוטת התריס אני ממליץ לך לעבור בדיקה של מיתרי הקול