לא בולע רוק

דיון מתוך פורום  בעיות בליעה

16/01/2013 | 07:44 | מאת: עדי

תודה על התשובה המהירה הילד בריא פרט להפרעת קשב מקבל ריטלין יש לו סרבול תנועתי בעבר טופל בריפוי בעיסוק ורכיבה טיפולית על סוסים הרוק כל הזמן אבל מתגבר עוד יותר בשעת ריכוז דבר נוסף , הפה פתוח כל הזמן נראה לפעמיים שהוא נושמם מהפה ולא מהאף

21/01/2013 | 00:06 | מאת:

הסירבול התנועתי יכול להיות גם בתיזמון פעולות הבליעה של הרוק, ואולי זה ההסבר. מצד שני את מעלה בעיה נוספת והיא נשימה דרך הפה בלבד. האם הוא גם נוחר בלילה? ההסבר יכול להיות חסימה באף או בחלק העליון של הלוע, או שמדובר בהיפוטוניה של השרירים, כחלק מהסירבול התנועתי. בשלב זה אמליץ על בדיקת אא"ג מלאה כולל סיב אופטי כדי להעריך את נתיב האויר מקצה האף, דרך הלוע ומשם לגרון (בדיקה קצרה לא קשה באלחוש מקומי). יתכן ופעולה כירורגית קטנה שתשפר את הנשימה מהאף תביא לפתרון או לפחות הקלה בבעיה.