בעיית חנק בשינה

דיון מתוך פורום  בעיות בליעה

07/10/2012 | 15:15 | מאת: מעיין

שלום רב אינני יודעת אם זהו הפורום הנכון לשאלתי,סליחה מראש. בעלי בן 42 וקורה לו מידי פעם תוך כדי שינה שהוא מתעורר בבהלה נוראה כי יורק לו רוק לתוך קנה הנשימה והוא נחנק מזה מאוד. הוא קם מהר ומשתעל, מנסה לפלוט החוצה את הרוק בקולות מפחידים של חנק.(ממש כמו שלגימת מים נכנסת לנו לקנה הנשימה במקום לושת. הוא ממש סובל מזה ולא לדבר כמה זה מפחיד.!(רוצה לציין שזה קורה לו לפעמים סתם בשתיית כוס מים) למה זה קורה? והאם יש לכך פתרון. (אני מרגישה שממש השתבש לו משהו במנגנון שם...) מודה מראש מעיין

10/10/2012 | 23:00 | מאת:

למרות שזה נשמע מפחיד זה בד"כ לא דבר מסוכן, זה גירוי שנגרם מחדירת רוק לקנה הנשימה או עליה של חומצה מכיוון הקיבה המגרה את מיתרי הקול. מומלץ להמנע מאכילה לפני השינה, להרבות בשתיית מים ולהמנע מאוכל חמוץ/חריף/מתובל/שמן, ולישון עם כרית גבוהה/להגביה את המיטה באיזור חלק הגוף העליון. אם הבעיה לא חולפת יש לפנות לבדיקה.