בעיית בליעה

דיון מתוך פורום  בעיות בליעה

09/09/2012 | 15:14 | מאת: מלמד יוסף

אני בן 60 סובל בלילות מבליעת רוק בשינה. בעקבות כך אני לא יכול לישון בלילות וצריך המון פעמים לקום כדי לבלוע את רוק שמצטבר לי בפה. אני קם באופן אוטומטי לבלוע את הרוק שלי כי כאשר מצטבר רוק אני מתחיל להיחנק, לכן אני קם בתדירויות גבוהות מאוד בלילה על מנת שאוכל לבלוע את הרוק שלי.חשוב לי לציין כי הייתי באף אוזן גרון,פה ולסת, גסטרולוג ואף אחד מהם לא יכלו לטפל בבעייתי, לכן תהיתי אולי הבעיה היא בבליעה של הרוק שלא מתבצעת באופן אוטומטי בשינה. תודה

09/09/2012 | 15:17 | מאת: יוסף

בנוסף רוצה לציין כי עברתי בדיקה במעבדת שינה ולא מצאו אצלי הפרעה חסימתית בשינה או דום נשימה במהלך השינה, הבדיקה הייתה תקינה לחלוטין.

01/10/2012 | 20:13 | מאת:

זה מאוד מוזר. לא הגיוני שתהיה בעיה בבליעת רוק בשינה כאשר אין בעיה בבליעת רוק בעירנות. קרוב לודאי שהבעיה אינה קשורה לבלוטות הרוק או לבליעה, והכל אצלך תקין, כפי שאמרו לך רופאים מקצועיים בתחום הזה אליהם הלכת. כנראה שקיימת בעיית שינה אחרת שאינה מאובחנת. מדוע אתה מתעורר הרבה? האם יש דאגות/חרדות/סיוטי לילה? האם אתה מתעורר בגלל צורך ללכת לשירותים למשל? כנראה שהיחנקות מבליעת הרוק היא סימפטום הנובע מבעיה אחרת, ממליץ לך לבדוק עוד כיוונים, בהצלחה.