מחלת הנשיקה והגרון ההרסני שבא איתה...

דיון מתוך פורום  בעיות בליעה

14/12/2010 | 17:31 | מאת: אבי

לפני כשבועיים התחילה אצלי מעין חולשה לא רצינית שכזאת, קצת כאבי ראש, טיפה חום וכו'. בשישי האחרון התפתחה מוגלה נוראית בגרון שממש מקשה עליי. אני לא מצליח לישון ברציפות כי בערך בכל 5 דקות מצטברת אצלי כמות רוק שדורשת בליעה כואבת ואני מתעורר מזה, ככה שמליל שישי אני לא ממש ישן בלילות והשינה שלי מסתכמת בתנומות קצרצרות של דקות בודדות. הבליעות עד כדי כך בלתי נסבלות שתמיד איפה שאני נמצא, יש איתי דלי שאליו אני יורק לפעמים כדי לחסוך ממני את הכאב הנוראי. 1. יש מסגרת זמן כלשהי לסיום המחלה הארורה הזאת? 2. בגלל הגרון, אני גם אוכל ממש ממש מעט עד כלום (כל ביס וביס מלווה בכאבי תופת). יש אפשרות לשלב תחליפי מזון כלשהם, שבאים בצורת כדור ויאפשרו לי להכניס משהו לגוף? תודה מראש ובריאות לכולם...

15/12/2010 | 17:17 | מאת:

האם נבדקת על ידי רופא אא"ג? האם אובחנה בודאות מחלת הנשיקה על ידי בדיקת דם? יתכן ומדובר בזיהום חידקי ואז אנטיביוטיקה פותרת את הבעיה. במקרה של מחלת נשיקה אמיתית יש לקחת טיפול חזק נגד כאבים סביב השעון ולנצל את הפוגות הכאבים לשתיה ואכילה.

15/12/2010 | 23:49 | מאת: אבי

הרופאה הראשונה שראיתי גם חשבה שמדובר בזיהום חיידקי ורשמה לי פניצילין, אותו לקחתי עד שהונחיתי מרופא אחר להפסיק כי בוודאות מדובר במחלת הנשיקה. ובאיזה "טיפול חזק נגד כאבים" מדובר? זו בדיוק הייתה השאלה שלי, כי הרופא טען שאין ממש הרבה מה לעשות מעבר לקלגרון \ תה \ לימון ושות', שכאמור לא עזרו לי ממש.