סרטן,הזנה בוריד,קושי בהוצאת קול

דיון מתוך פורום  בעיות בליעה

16/05/2012 | 09:16 | מאת: חנה זיו

שלום, אימי בת 90 נתגלה אצלה לפני זמן קצר גידול סרטני בין הוושט לקיבה. בהדרגה הגוש סתם את המעבר. היום היא מוזנת דרך הוריד הראשי. תופעות: איבוד יכולת לדבר,לשון לבנה,צהובה. תחושת צמא תמידית.יש לה קווים של דמנזיה. יש לה עובדת זרה. אנא הסבר על התופעות והאם אפשר לטפל בה בביתה. תודה- חנה זיו

16/05/2012 | 13:23 | מאת:

שלום חנה את מתארת מצב מתקדם של סרטן חוסם אצל אישה מבוגרת. מעבר לטיפול האונקולוגי שאיני יודע אם היא מקבלת או לא, יש לשקול הזנה דרך צינורית ישירות לקיבה או למעי הדק, זה טיפול שניתן לקבל בבית. זאת בהנחה שאין מניעה להכניס צינורית כזו בגלל הגידול. מעבר לכך טיפול נגד כאבים במידת הצורך וסיוע נשימתי אם יתפתח קושי.