שתיה חמה

דיון מתוך פורום  בעיות בליעה

07/02/2012 | 22:26 | מאת: טובה

שלום וברכה, אני אישה כבת 28 ומזה כמה שנים טובות אני סובלת מגיהוק לאחר שתיה של משקה חם מאוד כגון קפה ותה.הדבר מפריע לי מאוד בעיקר בשעות העבודה ופגישות. אשמח לדעת האם ניתן לטפל בנושא וכיצד אפשר למנוע זאת? תודה מראש טובה

11/02/2012 | 22:14 | מאת:

גיהוק הוא תוצאה של גירוי לא רצוני חוזר של שריר הסרעפת שנמצא במעבר ושט-קיבה, בין החזה לבטן. כנראה המשקה החם שעובר באיזור זה מגרה את הסרעפת אצלך שהיא רגישה במיוחד. לא ממליץ על טיפול תרופתי שכן הוא כרוך בתופעות לוואי. נסי באופן אינטואיטיבי פשוט לשתות משקאות פחות חמים, ואם כן אז בכמויות קטנות ובהדרגה כדי להרגיל את הושט והקיבה לחום בהדרגה.