גוש בקו האמצע של הגרון של הילדה שלי בת 4

דיון מתוך פורום  בעיות בליעה

15/09/2011 | 18:28 | מאת: שרון

שלום וערב טוב בתי בת 4 .לפני שנה אבחנו גוש מתחת לסנטר, בוצע לה בדיקת אולטראסאונד במדיטון ב"ש והאבחנה הייתה שככל הנראה מדובר ב-( tlyrogossal duct cyst)במהלך השנה הגוש גדל וקטן לסירוגין ,כאשר היה גדול זה היה נראה ממש כמו ביצה . לפני שבועים בוצע צילום חוזר והאבחנה היתה דומה אולם הפעם מרקמו של הגוש היה לא הומוגני וההשערה היתה שמדובר בדלקת ו/או דימום. בדופלר צבע לא נראה כלי דם פתולוגיים.היינו בהתייעצות מומחה אף אוזן גרון בבי"ח שיבא ונאמר לנו שזה גוש כתוצאה משאריות לידה(עובריות), ( tlyrogossal duct cyst) .על פי חוות הדעת שקיבלנו כדי להסיר את הגוש כדי למנוע זיהום עתידי או חס וחלילה שהגוש יהפוך לסרטני , עם זאת לא נראתה דחיפות לניתוח והומלץ על אולטרסאונד חוזר בעוד מספר חודשים. ברצוני לשאול האם אתה ממליץ להסיר בהקדם, מהם ההשלכות על כל אחת מהאפשרויות ? תודה רבה

17/09/2011 | 07:08 | מאת:

thyrogossal duct cyst הינו באמת שארית מולדת. עיקר הבעיות איתו הן נטיה לזיהומים חוזרים, שעשויים גם להתרחב לזיהום עורי מקומי, עם פריצה לעור והפרשה חיצונית. ההמלצה היא ברוב המקרים להסיר את הציסטה כדי למנוע סיבוכים עתידיים ולהמשיך את החיים בשקט בלי המטרד הזה. הניתוח מתבצע דרך הצוואר בחתך קטנטן באיזור הציסטה. אפשר לבצע את הניתוח כבר עכשיו. אם האיזור שקט ללא זיהומים/כאבים/נפיחויות חוזרות אז אפשר להמתין, מצד שני אם האיזור "פעיל" אני ממליץ להתקדם ולפתור את הבעיה.