תחושת חנק לאחר נסיון להוציא ליחה או לפהק בעיקר בשעות הערב

דיון מתוך פורום  בעיות בליעה

17/12/2017 | 12:51 | מאת: לירן

שלום רב בת 45. סובלת מתת פעילות בלטות התריס ומדי פעם אוטוקריה שקשורה לבלוטה. לפני כחודשים היתה לי התפרצות שעברה וכללה גם תחושת מחנק כמו שרירשלא מרפה בגרון. אין בעיה באכילה. מאז שיפור אך עדיין פעם בכמה ימים בעיקר בשעות הערב תחושה של ליחה (ואיני מצוננת כלל) ובכל רגע שמפעילה את השריר שמנסה להוציא אותה מרגישה כאילו שהוא נתפס ולוחץ לי על הגרון ואפילו טיפה מסתחררת מזה.מודה שזה מלחיץ וגם הלחץ לא תורם.שמתי לב לעובדה שגם נסיון לפיהוק מתחיל את הסיוט מחדש. בסוף זה עובר אחרי הירדמות.חום קצת עוזר. ושתיית נוזל חם. מה ההסבר ובבקשה בלי להלחיץ. ואיך ואחרי כמה זמן עובר תודה רבה

24/12/2017 | 01:06 | מאת:

במקרים מסוג זה למרכיב הלחץ יש תפקיד משמעותי. ככל שאת נלחצת מזה יותר, הסימפטומים קשים יותר. יש לבצע בדיקת לוע וגרון במרפאת אא״ג באמצעות סיב אופטי. קרוב לודאי שלאחר הבדיקה תהיי יותר רגועה.