כאבי גרון-שקדים נפוחים-ודלקת על השקדים

דיון מתוך פורום  בעיות בליעה

19/05/2011 | 23:31 | מאת: חנית;;

היי, אני בת 21, יש לי כאבי גרון כבר חודשיים ויותר, השקדים שלי נפוחים ואדומים, ויש לי כמה חורים על השקדים, בחורים אלו היו חתיכות לבנות וקשות. אני מוציאה אותן בכל פעם שהן מגיעות( חתיכות אלו מביאות ריח רע לפה).ד.א אני לא יודעת אם זה קשור אבל אציין זאת, כשאני אוכלת מאוד קשה לךי לנשום ואני עוצרת כל פעם כדי לקחת נשימה עמוקה, י אין לי אוויר. שאלתי היא איך אני מטפלת בזה. הלכתי לרופא אף-אוזן-גרון, והוא נתן לי נוזל לשטיפת הפה. אשמח אם תאמרי לי מה באפשרותי לעשות. תודה מקרב לב!!

21/05/2011 | 18:17 | מאת:

בשקד יש חורים טבעיים (קריפטות) שלפעמים הם עמוקים במיוחד. חתיכות מזון שנתקעות שם יכולות לגרום לזיהום ממושך כרוני עם כל הדברים שציינת - אודם ונפיחות, כאבים, חתיכות לבנות בריח רע. בקטע של הבליעה וקשיי הנשימה - אם השקדים מאוד גדולים זה יכול להיות קשור. הייתי מנסה טיפול אנטיביוטי חזק כמו אוגמנטין ל-10 ימים ועוקב. אם הבעיה לא נפתרת, אפשר לשקול כריתה של השקדים. אפשר לבצע כריתה חלקית עם מיכשור מתקדם כמו דברידר או coblation, בשיטות אלו הכאבים מהניתוח בד"כ קלים יותר וההחלמה מהירה יותר. רפואה שלמה!