שאלות

דיון מתוך פורום  מיומות (שרירנים) ברחם

25/06/2011 | 22:25 | מאת: אדל

אני בת 28. עם מרקם רחם שרירני. שב 18 שבועות. בבדיקה גניקולוגית+ביטנית שנערכה לי נצפה שרירן אינטרמורלי בקיר אחורי בגודל 34*30 מ"מ, שרירן בקיר אחורי 30*30 מ"מ ושרירן בקיר אחורי סובסרוזי 67*62 מ"מ (ושרירן רביעי נוסף קטן מאוד). הרופאה שלחה אותי לבי"ח למרפאה טרום ניתוח בכדי לנתח ולהוציא את המיומות. 1. לא ברור לי אם יש דחיפות לנתח או לא (ניתוח מיומאקטומי) וכיצד הרופאה קבעה שהשרירן שלי גדל בחצי שנה האחרונה? 2. האם יש אלטרנטיבות אחרות כמו טיפול תרופתי או טיפול דרך הטבור או טיפול דרך מכשיר האולטרה-סאונד משדר גלי קול (נקודת החום פוגעת והורסת את השרירן) ולא פתיחה של הבטן בניתוח? האם זה באמת ייתכן? (מישהי סיפרה לי שנטלה כדורים שיבשו את המיומה, כיווצו את גודלה עד שהצטמקה). קראתי על מספר שיטות נוספות בפורטל מידע רפואי ברשת , שיטות פחות פולשניות כגון: הסרת רירית הרחם, כריתת המיומה בהיסטרוסקופיה (סיב אופטי המוחדר לרחם) ובלפרוסקופיה (סיב אופטי המוחדר לחלל הבטן דרך הטבור ). אם כי נאמר כי שיטות אלו מצריכות מיומנות מנתח גבוהה, ואף הן סובלות ממנת סיבוכים לא מבוטלת. שיטה נוספת נקראת אמבוליזציה - "תסחוף עורקי הרחם". השיטה מבוססת על טיפול בו מזריקים דבק לכלי הדם המובילים למיומה וע"י כך גורמים לנמק. עוד כתבו על הטיפולים ללא ניתוח כי טיפול בעזרת אולטרה-סאונד ממוקד מציע לך אפשרות לטפל במיומות מבלי לאבד את הרחם. הטיפול אינו דורש ניתוח פולשני, הרדמה, או אשפוז. האם האלטרנטיבה הטובה ביותר היא ניתוח בטן להוצאת המיומות היות והאחרות סובלות ממנת סיבוכים לא מבוטלת? האם אפשר להימנע מפתיחת הבטן ולהוציא את המיומות באחד מן השיטות הללו? האם יש רופאים מטעם כללית שהם בעלי מיומנות גבוהה באחד מן השיטות? תוכלו להפנות אליי רופא מטעם כללית משולם המתמחה בשיטות שהוזכרו לעיל? אודה מאוד לתשובתך.

25/06/2011 | 22:32 | מאת: אדל

מידות הרחם שלי: אורך: 73 מ"מ. עובי: 45 מ"מ. רוחב: 69 מ"מ. תודה מראש.

מנהל פורום מיומות (שרירנים) ברחם