רחם רב שרירני.

דיון מתוך פורום  מיומות (שרירנים) ברחם

26/05/2011 | 09:54 | מאת: רנה

שלום. אני בת 41. ללא ילדים. עברתי כמה טיפולי ivf ללא הצלחה. בUS : קוטר הרחם 85\110. 1.באזור הפונדוס מיומה סובסירוזית(יתכן על גבעול רחב) בקוטר 66\65 מ"מ בנוסף למיומה בקוטר 21\20 מ"מ. 2. בקיר אחורי 2 מיומות סובסרוזיות: הראשוה בקוטר41\56 מ"מ, השניה בקוטר 31.5\26 מ"מ. 3. מיומה סובמוקוזית עם עיוות קל של חלל הרחם קוטר המיומה 14\15 מ"מ. לציין אי סדירות בחלל הרחם באזור הפונדוס החלל דחוק על ידי שרירן.החלל נילחץ מבחוץ בחלק אסטי על ידי מיומה אחורית. במקרה שלי מה עדיף ולקחת בחשבון שאני מתכננת הריון בעתיד: הניתוח הפתוח ובו זמני היסטרוסקופיה ניתוחית לכריתת המיומות גדולות וסובמוקוזית או ניתוח לפורסקופי לכריתת המיומת ובו זמני היסטרוסקופיה הניתוחית לכריתת המיומה הסובמוקוזית. תודה.

רק ניתוח פתוח עם כריתת כל השרירנית אפילו ללא היסטרוסקופיה ניתוחית. אני ממליץ לך למהר עם ההחלטה.

מנהל פורום מיומות (שרירנים) ברחם